Kleurmeting voor gestructureerde bouwmaterialen

Meetoplossingen voor gestructureerde producten van steen, hout, metaal of keramiek

Meting van de kleur en het uiterlijk van gestructureerde bouwmaterialen


Consistente meetgegevens die overeenkomen met een visuele beoordeling van gestructureerde oppervlakken

Gestructureerde producten bieden een andere reeks uitdagingen voor bouwmaterialen. Hoewel deze niet vaak worden geassocieerd met dezelfde toleranties zoals bij automotive kunststoffen en andere consumentengoederen, zijn de principes hetzelfde. Samenwerken met leveringspartners door kleuren aan te bieden, die zij specificeren binnen de tolerantie, zal de organisatie markeren als een vertrouwde leverancier.


Het leveren van een constant product aan commerciële of particuliere klanten bouwt vertrouwen op in het merk en resulteert in een reputatie van kwaliteit.


Zelfs bij natuurlijke materialen zoals steen en hout kan het sorteren van tinten een organisatie helpen een product met hogere waargenomen kwaliteit aan te bieden.

Konica Minolta Measuring Instruments en software bieden klanten een oplossing voor nauwkeurige kleurcontrole van alles, van grondstoffen tot afgewerkte producten. Met kleurmeting kunnen organisaties procedures voor gegevensgestuurde proces- en kwaliteitscontrole implementeren die de consistentie van de uitvoer verbeteren en binnen de toleranties nauwkeurige kleuren produceren die voldoen aan de specificaties, waardoor tijd wordt bespaard en minder afval wordt gegenereerd.

Digitale kleurdata kunnen worden gebruikt om het aanbodproces te versnellen, waardoor het vermogen van een producent om op de markt te reageren aanzienlijk wordt verbeterd door de risico's en kosten die zijn verbonden aan het produceren, distribueren en handhaven van fysieke normen te verminderen.

Met een scala aan oplossingen, waaronder lichtkasten, colorimeters en spectrofotometers, kan Konica Minolta Measuring Instruments u helpen eenvoudige maar effectieve procedures te ontwikkelen die zijn gericht op het verbeteren van de visuele consistentie en de waargenomen kwaliteit van uw producten.

De meting van gestructureerde bouwmaterialen wordt gewoonlijk uitgevoerd door een instrument met een grotere meetopening om het gemiddelde te meten van een groter oppervlak. Dit komt meer overeen met de menselijke waarnemer en maakt meetprocessen meer reproduceerbaar. Afhankelijk van uw procesvereisten kan gebruik worden gemaakt van een tafelmodel spectrofotometer met grote meetopening (25,4 mm) of een CR-410 draagbare colorimeter met een meetopening van 50 mm. 
 
Konica Minolta Measuring Instruments en het team van specialisten kunnen de expertise van honderden installaties op dit gebied aanbieden, ondersteund door een netwerk van erkende servicefaciliteiten om snelle reparaties uit te voeren en de nauwkeurigheid en traceerbaarheid van deze instrumenten het hele jaar door te behouden.

Voordelen

  • De zekerheid van het productieproces verbeteren, de herbewerking minimaliseren en de kwaliteit van de uiteindelijke afwerking maximaliseren.
  • Verlaag de kosten gedurende het hele productieproces door elke stap in het proces te meten en te optimaliseren.
  • Verbeter de consistentie, stel realistische en haalbare verwachtingen door uw eigen afwerking en die van uw concurrenten te vergelijken.

Instrumenten

Instrumenten

CM-36d tafelmodel spectrofotometer

Een vereenvoudigde versie met alleen reflectie van de CM-36dG tafelmodel spectrofotometer. Verbonden met kleurdatasoftware kan de operator monsters direct boven op of tegen de meetpoort plaatsen, afhankelijk van de configuratie.

CR-410 colorimeter

Traceerbare tristimulus colorimeter met een meetdiafragma van 50 mm, ideaal voor het berekenen van het gemiddelde van een groot gebied via een enkele meting. Het instrument is draagbaar en kan worden aangesloten op een pc of dataprocessor met printer voor het mobiel labelen van monsters.

CM-5 tafelmodel spectrofotometer

Tafelmodel spectrofotometer met ingebouwd display en firmware die bediening mogelijk maakt onafhankelijk van een PC en software. De onafhankelijke modus biedt een eenvoudigere integratie met processen voor goedereninvoer, procescontrole of basis pass/fail kwaliteitscontrole.

SpectraMagic NX2

Kleurdatasoftware die wordt gebruikt voor de bediening van apparaten van Konica Minolta en voor de storage, rapportage en analyse van kleurdata.

Toepassingen

Toepassingen

Stenen tegels op tint sorteren

Een echt willekeurige keuze is meestal niet wat klanten willen. Een CR-410 en kleurdatasoftware kunnen worden gebruikt om monsters zoals steen en hout op tint te sorteren om constante batches samen te stellen of om batches te mixen teneinde een willekeurig product te leveren waarmee de klant tevreden is.

Verwante oplossingen

Vraag het onze experts!