Kleur- en glansmeting voor dekkende vaste oppervlakken

Kleur- en procescontrole voor hout, keramiek, metaal, kunststof en vloeren

Kleur- en glansmeting voor dekkende bouwmaterialen


Draagbare colorimeters, tafelmodel spectrofotometers en glansmeters voor het meten van de kleur en glans van hout, keramiek, metaal, kunststof en vloeren

Architecten, ontwerpers en bouwers gebruiken een verscheidenheid aan materialen bij het ontwikkelen van gebouwen en omgevingen. Of materialen nu voornamelijk worden geselecteerd vanwege mechanische eigenschappen of visuele effecten, esthetiek blijft vaak een belangrijke overweging. Kleurverschil is duidelijker op grote oppervlakken, zoals vaak te zien is bij bouwmaterialen, dus streven leveranciers naar controle van processen en productkwaliteit om ervoor te zorgen dat de tevredenheid hoog is en weinig producten worden afgekeurd.
 

Controle van kleur en uiterlijk kan bedrijven helpen processen te controleren en bieden een concurrentievoordeel door de consistentie van het eindproduct te verbeteren.

 
Konica Minolta Measuring Instruments helpt controleoplossingen te implementeren gedurende het hele ontwerp de specificatie, formulering, en de productie- en kwaliteitscontrole van materialen. Ongeacht het materiaal, of het nu gaat om hout, keramiek, metaal, kunststof of hybride producten, door kleurmeting te implementeren tijdens ontwikkeling en productie, krijgen organisaties controle en consistentie over hun producten. Herleidbare kleurdata kunnen worden gebruikt om subjectiviteit te verminderen van de specificatie, communicatie en goedkeuring van producten, het vertrouwen te vergroten bij klanten en de waargenomen waarde van producten en services te verbeteren.
 
Onze spectrofotometers en colorimeters zijn vervaardigd volgens de hoogste normen, om u nauwkeurigheid en traceerbaarheid te bieden naast innovatieve functies zoals een ingebouwde display en bedieningswizard. Een draagbare spectrofotometer zoals de CM-26d biedt gebruikers mobiliteit en flexibiliteit, met behoud van traceerbaarheid en toonaangevende uitwisselingskracht met andere instrumenten in de toeleveranciersketen.
 
Door onze samenwerking met Rhopoint Instruments bieden we een aantal geavanceerde oplossingen voor het meten van glans en uiterlijk, waaronder apparaten voor het meten van Rspec, oppervlaktewaas, DOI en RIQ. De IQ-S glansmeter met nauwe tolerantie biedt maximale nauwkeurigheid en resolutie in alle glansapplicaties.
 
Het specialistenteam van Konica Minolta biedt de expertise van honderden installaties in deze markt, waarbij meetinstrumenten en software succesvol worden ingezet om onze klanten en hun toeleveringsketens te helpen bij het verbeteren van kwaliteit en het verminderen van afval. Ons uitgebreide netwerk van geautoriseerde servicefaciliteiten biedt snelle reparaties en zorgt het hele jaar door voor traceerbare kalibratie van Konica Minolta meetinstrumenten.

Voordelen

  • Verminder de hoeveelheid afval en bespaar tijd in ontwikkeling en productie.
  • Stel een consistente productkleur in die overal ter wereld kan worden gemeten en gereproduceerd.
  • Verbeter de waargenomen productkwaliteit.
  • Vereenvoudig de kwaliteitscontrole.
  • Verbeter de kwaliteit van de uitwisseling tussen leveranciers en klanten.

Instrumenten

Instrumenten

CR-400/CR-410 colorimeter

Eenvoudig, draagbare tristimulus-colorimeter met een grote meetopening voor pass/fail kwaliteitscontrole. De CR-400/CR-410 wordt gebruikt voor het meten van kleurverschillen ten opzichte van een object of kleurindexen.

CM-700d draagbare spectrofotometer

Een draagbaar instrument dat spectrale data levert voor vaste monsters met een meetopening van 3 mm en 8 mm. De verticale positie van het apparaat betekent dat het zelfs op gebogen en oneffen oppervlakken goed presteert.

CM-26dG draagbare spectrofotometer

Een draagbaar instrument met kleurendisplay en onze beste gebruikersinteractie ooit. Het ingebouwde venster voor monsterweergave helpt aanzienlijk bij het uitlijnen van monsters en bij het bereiken van nauwkeurige en herhaalbare metingen.

CM-36dG tafelmodel spectrofotometer

Veelzijdig tafelmodel instrument voor het meten van een grote verscheidenheid aan monsters in reflectie of transmissie. Operators kunnen snel en nauwkeurig kleuren, 60-graden glans, waas en ondoorzichtigheid karakteriseren via een rechtstreekse verbinding met software voor kleurdata.

Rhopoint IQ-S glansmeter met nauwe tolerantie

Trigloss 20/60/85° glansmeter met nauwe tolerantie met innovatieve oppervlaktebeoordelingstechnologie voor oppervlaktewaas, Rspec en DOI-metingen

Rhopoint IQ FLEX 20-S

De IQ-glansmeter is ideaal voor kleine en moeilijk hoogglanzende onderdelen zoals chromen details, versieringen, dankzij de kleine externe receptorkop.  Deze meet data voor 20-graden glans, R-Spec, DOI en RIQ om een nauwkeurigere beoordeling te bieden van de oppervlakteafwerking. 

Toepassingen

Toepassingen

Meting van composiet terrasmateriaal

Metingen van producten met composiet terrasmateriaal kunnen worden uitgevoerd met een CR-410 colorimeter of een CM-26dG spectrofotometer in multi-meetmodus om een gemiddelde meting te verkrijgen, omdat het materiaal vaak heterogeen is. Bovendien kan de CM-26dG ook worden gebruikt om de glans op 60° graden te controleren en na te gaan of het uiterlijk overeenkomt met de vastgestelde normen. Door kleur en glans te meten kan de fabrikant het extrusieproces (temperatuur, snelheid, hout/polymeerconcentratie, pigmentconcentratie) aanpassen om een constante kleur en uiterlijk te verkrijgen tijdens het productieproces.

A line of colourful decking products made from plastic

Meting van schrijnwerkprofielen

Fabrikanten controleren PVC- en aluminiumprofielen met een colorimeter of vaker met een spectrofotometer om te controleren of het product binnen de tolerantie voor goedkeuring valt. De CM-700d of CR-400 worden op grote schaal gebruikt om de kleuren van de profielen te controleren, omdat zelfs kleine verschillen tussen nabijgelegen profielen tot kostbare afkeuringen kunnen leiden. Door routinematige tests uit te voeren kan de fabrikant snel elk kleurverschil identificeren en corrigeren.

Meting van metalen plaat

Decoratieve afwerkingen voor metalen, zoals polijsten, borstelen, etsen, verblauwen, verzwarten en anodiseren, hebben allemaal op de een of andere manier baat bij procescontrole, in de vorm van glans- of kleurmetingen. Door kleur te bewaken en vast te leggen verhoogt u niet alleen de kwaliteit van het product, maar biedt u ook zekerheid over vervanging of reparatie, wat waarde toevoegt ten opzichte van de concurrentie. De CM-700d en Rhopoint IQ-S vormen de perfecte combinatie voor kleurcontrole, glans- en waasmeting bij het testen op corrosie en opsporing.

Grey metal cladding and windows on a large building
Rolled rubber flooring products of different colours

Meting van laminaat- en rubbervloeren

Het is belangrijk om de kleur te controleren om een consistent uiterlijk te verkrijgen tijdens het productieproces. Een spectrofotometer zoals de CM-700d en de SpectraMagic NX2 software voor kwaliteitscontrole kunnen helpen om de productiekosten te optimaliseren en verspilling te verminderen. 

Meting van de kleur van binnen- en buitenmaterialen zoals dak-, muur-, vloermateriaal of behang

Kleurbeheer is mogelijk voor buitenmaterialen zoals daken en muren en binnenmaterialen zoals vloeren, plafonds en behang met zowel een colorimeter als spectrofotometer. 

Door de kleurverschilmeter CR-410 te gebruiken, is het mogelijk om de kleur van een te meten object, met een groot oppervlak (50 mmΦ), in één keer te evalueren. Bovendien is het met de CM-26dG spectrocolorimeter mogelijk om de glans- en kleurwaarde tegelijkertijd te meten, met één apparaat.

Meting van oppervlaktecondities van keuken / badkuip

De Rhopoint IQ-S glansmeter met nauwe tolerantie kan worden gebruikt voor het evalueren van de vertroebelingsmate en metallic glansafwerking op het oppervlak van hoogglans monsters, zoals glazuur en roestvrij staal, evenals de uiterlijke kwaliteitskenmerken van de levendigheid van objecten, die worden weerspiegeld op het oppervlak van het monster. 
Met de Rhopoint IQ Flex 20-S kunt u gebogen vormen en fijne oppervlakken meten dankzij de glansmeter met externe kop.

Verwante oplossingen

Vraag het onze experts!