Kleurmeting voor dichtingsproducten en kleefmiddelen

Kleurspecificatie en meting van voegmiddelen, kleefmiddelen, vulmiddelen, etc.

Meetoplossingen voor dichtingsproducten en kleefmiddelen


Kleurcontrole en digitale kleurdata communicatie voor dichtingsproducten en aanverwante producten

Naarmate de specificatie en controle van de kleur van bouwmaterialen zijn verbeterd, zijn ook de eisen voor dichtingsproducten en kleefmiddelen met kleurafstemming of contrasterende producten toegenomen. Aangezien mogelijk grote hoeveelheden nodig zijn bij het uitvoeren van grootschalige commerciële projecten, is de consistentie van batch tot batch belangrijk voor de tevredenheid van aannemer en klant.

Konica Minolta Measurement Instruments en software bieden klanten een oplossing voor nauwkeurige kleurcontrole van alles, van grondstoffen tot eindproducten. Met kleurmeting kunnen organisaties procedures voor gegevensgestuurde proces- en kwaliteitscontrole implementeren die de consistentie van de uitvoer verbeteren en binnen de toleranties nauwkeurige kleuren produceren die voldoen aan de specificaties, waardoor tijd wordt bespaard en minder afval wordt gegenereerd.

Digitale kleurdata kunnen worden gebruikt om het aanbodproces te versnellen, waardoor het vermogen van een producent om op de markt te reageren aanzienlijk wordt verbeterd door de risico's en kosten die zijn verbonden aan het produceren, distribueren en handhaven van fysieke normen te verminderen.

Zoals bij de meeste bouwmaterialen zal een spectraal instrument de voorkeursoplossing zijn.


Spectrale gegevens zijn de enige manier om te controleren op kleurverschillen of metamerie, wat belangrijk is omdat interieurs doorgaans worden verlicht door meerdere verschillende lichtbronnen en in toenemende mate door effectverlichting, maar ook om gegevens te leveren voor het formuleren en vergelijken van kleuren.

 
Onze tafelmodel spectrofotometers en colorimeters worden vervaardigd volgens de hoogste normen om nauwkeurigheid en herleidbaarheid te bieden. Tafelmodel instrumenten bieden de grootste flexibiliteit voor alle typen monsters en grondstoffen, inclusief poeders, vloeistoffen, pasta's en vaste stoffen, op alle transparantieniveaus. Afhankelijk van uw vereisten of processen kunnen draagbare instrumenten worden gebruikt om gedroogde, uitgeharde of vaste monsters te meten. 

Het specialistenteam van Konica Minolta biedt de expertise van honderden installaties op dit gebied, waarbij meetinstrumenten en software succesvol worden ingezet om onze klanten en hun toeleveringsketens te helpen bij het verbeteren van de kwaliteit en het verminderen van afval. Ons uitgebreide netwerk van geautoriseerde servicefaciliteiten biedt snelle reparaties en herleidbare kalibratie van Konica Minolta meetinstrumenten, het hele jaar door.
 

Voordelen

  • De zekerheid van het productieproces verbeteren, de herbewerking minimaliseren en de kwaliteit van de uiteindelijke afwerking maximaliseren.
  • Verlaag de kosten gedurende het hele productieproces door elke stap in het proces te meten en te optimaliseren.
  • Verbeter de consistentie, stel realistische en haalbare verwachtingen door uw eigen afwerking en die van uw concurrenten te vergelijken.

Instrumenten

Instrumenten

CM-36dG tafelmodel spectrofotometer

De optimale oplossing voor de best mogelijke nauwkeurigheid en veelzijdigheid voor metingen van grondstoffen en eindproducten. De tafelmodel spectrofotometer is ideaal wanneer gegevens zullen of uiteindelijk kunnen worden gebruikt voor kleurformulering.

CM-26d draagbare spectrofotometer

Moderne draagbare spectrofotometer voor kleurmeting van vaste monsters zoals gedroogd product op testkaarten. Het beschikt over de meest gebruiksvriendelijke gebruikersinterface van Konica Minolta en sluit nauw aan bij de CM-36dG bij gebruik in de toeleveringsketen. 

CM-700d draagbare spectrofotometer

Draagbaar instrument met verticale uitlijning, waarmee het meetdiafragma nauwkeurig kan worden gepositioneerd en contact met het onderwerp tot een minimum kan worden beperkt. Meet met een diafragma van 3 mm of 8 mm en breng gegevens via Bluetooth over naar kleurdatasoftware.

SpectraMagic NX2-software

SpectraMagic NX2 is een softwarepakket voor kleurmetingen dat kan worden gebruikt om te communiceren met instrumenten van Konica Minolta. Het biedt uitgebreide rapportage en analyse van kleur en kleurverschil. De gebruiker heeft de volledige controle over het aanpassen van sjablonen en rapporten.

Toepassingen

Toepassingen

Kleurmeting van op kleur afgestemde houtvullers

Door toleranties van productiemonsters in te stellen, kan de SpectraMagic NX2 software voor kwaliteitscontrole na verloop van tijd ook worden gebruikt voor kwaliteitscontrolemetingen van de productie, zodat de consistentie tussen batches wordt gegarandeerd.

Portable Spectrophotometers CM-700d / CM-600d, ideal for colour measurement of solid samples

Meting van voegmiddelen in productie

Door op gezette tijden een monster uit de productie te nemen en dit op een testkaart aan te brengen, kan het monster snel en eenvoudig worden vergeleken met de doelkleurgegevens om te controleren of de productie binnen de tolerantie valt. Het minimale contact van de draagbare spectrofotometer CM-700d levert nuttige gegevens op en is ook gemakkelijker schoon te maken, omdat alleen het plaatje (bij de meetopening) in contact hoeft te komen met het monster.

Aanpassing en meting voor industriële klanten

Digitale kleurdata bieden mogelijkheden in de toeleveringsketen voor producten zoals voordeuren, ramen en ander meubilair. Door kleur volgens specificatie te formuleren, processen en toleranties af te stemmen en kleur op een duidelijke en transparante manier te communiceren, kan een leverancier van dichtingsproducten en kleefmiddelen samenwerken en naast producten een service aanbieden om subjectieve meningsverschillen te verminderen, de toeleveringsketenrelatie verdiepen en waarde toevoegen.

Verwante oplossingen

Vraag het onze experts!