Information Security

Bescherm uw bedrijfsgegevens en minimaliseer veiligheidsrisico’s

Bescherm uw bedrijfsgegevens en minimaliseer veiligheidsrisico’s


Door de digitalisering en de toenemende dreiging aan datalekken, is het belang van een goede IT-security en meer bepaald informatiebeveiliging sterk gegroeid. Ondertussen is ook het gebruik van IT-beveiliging opgenomen in Europese wetten zoals de GDPR in de EU. De eisen voor bedrijven met betrekking tot deze thema’s zijn dan ook niet min. Een mooi voorbeeld daarvan is de ISO 27001 norm, de internationale standaard voor het correct beheren van de informatiebeveiliging. Het is dan ook niet vreemd dat Information Security een hoog op het prioriteitenlijstje is komen te staan bij ons én onze klanten.

Te vaak gaan bedrijven ervan uit dat met het aanschaffen van de juiste technologie ze meteen voldoende beschermd zijn tegen dreigingen van buitenaf en verlies van hun bedrijfsinformatie. Helaas is dit niet helemaal correct, een goede technische IT-security is slechts een onderdeel van een goed risicobeheer. Informatiebeveiliging is een zaak samenwerking tussen technologie, mensen en processen, maar hoe werkt dat?
 


Wat kan u zelf doen voor een goede informatiebeveiliging?

Eerst en vooral zijn er natuurlijk enkele zaken die u zelf kunt voorzien om uw informatie en gegevens zo goed mogelijk te beveiligen:
 

  • Toegangsbeveiliging inrichten voor gevoelige data
  • Een goed beleid opzetten omtrent wachtwoorden en logingegevens
  • Encryptie van uw belangrijke bedrijfsgegevens inregelen
  • Een goed overzicht behouden van welke persoonlijke gegevens u als bedrijf verzameld heeft

Natuurlijk gaat informatiebeveiliging verder dan encryptie en wachtwoorden. Daarom is het aangewezen een ervaren IT-partner onder de arm te nemen voor het ondersteunen van uw risicobeer.
 


Beveiligde informatie en data door Konica Minolta

Konica Minolta heeft al meer dan 18 jaar ervaring in IT-security en zet deze expertise dan ook graag in om uw Information Security te optimaliseren. Dat doen we aan de hand van een strategische aanpak en verschillende adviespakketten. Deze gaan van onze top 10 IT-beveiligingsadviezen tot complexe projectbegeleiding bij de implementatie van managementsystemen. Samen vinden we een passende oplossing of antwoord op enkele cruciale vragen omtrent informatiebeveiliging:
 

  • Welke gegevens in uw bedrijf moeten beschermd worden?
  • Zijn deze gegevens bekend voor u en uw medewerkers en zijn de juiste veiligheidsmaatregelen vastgelegd?
  • Heeft u al een concept voor uw gegevensbeveiliging en de bijbehorende IT-richtlijnen geïmplementeerd?
  • Is er een handleiding voor noodgevallen voorzien?
  • Hoe is het gesteld met de security awareness van uw medewerkers?

Verder kunnen we u ook ondersteunen als externe informatiebeveiligingsfunctionaris (CISO) of IT-beveiligingsfunctionaris. Of als trainer en coach in het kader van security-opleidingen.

Nieuwsgierig naar hoe wij onze jarenlange ervaring en kennis kunnen gebruiken om uw informatiebeveiliging te optimaliseren? Neem dan snel contact op met ons voor een vrijblijvend gesprek.
 

sterk beveiligde IT

Een sterk beveiligde IT-omgeving: hoe ziet die eruit?

De IT-wereld evolueert snel en er worden voortdurend nieuwe systemen ontwikkeld. Dat is maar goed ook, want zo kunt u tegemoetkomen aan de veranderlijke behoeften van uw bedrijf. Jammer genoeg ontdekken ook cybercriminelen steeds nieuwe, inventieve manieren om hun slag te slaan. Uw IT goed beveiligen en continu updaten is dus essentieel. Gelukkig bestaan er voldoende IT-oplossingen om u daarbij te helpen. We lijsten ze graag voor u op!

Ontdek de onderdelen van een veilige IT-omgeving

INFORMATIEBEVEILIGING: Informatiebeveiliging voor bedrijven

Wij bieden diverse analyses, Quick-Checks, implementatie en continue verbetering, readiness-audits voor de volgende onderwerpen.

   

   

Customization feature icon

BCM & ITSCM

GDPR Icon

EU-AVG

Quality feature icon

ISMS (ISO 27001 en BSI IT-basisbescherming)

Trophy Cup Icon

IT-beveiliging in uw bedrijf

Monitor Rocket Icon

Risicomanagement

360-gradenbeveiliging voor uw bedrijf

Het gaat er niet meer om of een bedrijf in het vizier van een aanvaller komt. Het gaat er meer om wanneer dit gebeurt. Alleen een uitgebreid veiligheidsconcept biedt echte bescherming en maakt het mogelijk om volledig te profiteren van de kansen die digitalisering biedt. Wij laten u zien met welke componenten u bij uw beveiligingsconcept rekening moet houden.

MEER OVER HET THEMA BEVEILIGING VOOR BEDRIJVEN

Get in touch

Get in touch