Duurzaamheid hoog in het vaandel bij vogelaar verzenders

Duurzaamheid hoog in het vaandel bij vogelaar verzenders

Duurzaamheid hoog in het vaandel bij vogelaar verzenders

Direct mail, printen, sealen, couverteren, verzenden, handmatig verpakken, banderen en grafisch afwerken: voor al deze diensten kunnen klanten terecht bij Vogelaar Verzenders. Mark Bonenkamp, algemeen directeur bij Vogelaar Verzenders, vertelt wat duurzaam verzenden inhoudt en welke factoren bijdragen aan het succes van de organisatie.


Grote volumes

Vogelaar Verzenders maakt onderdeel uit van een groep van vier bedrijven: Vogelaar Verzenders, JCP Communicatie groep, Meelhuysen Bindplus en CopyShop IJsselstein. Klanten vinden bij dit bedrijf alles onder één dak. Zij kunnen hun mailing laten ontwerpen in hun huisstijl, deze professioneel laten printen, vouwen, verpakken en verzenden. Bonenkamp: “Bij grote drukte worden een miljoen poststukken en pakketten per dag verwerkt en verzonden. Dit doen wij met vijftig man personeel en in piektijden met een groot aantal extra oproepkrachten. Er worden grote volumes geprint in wisselende oplagen van één tot honderdduizend stuks. De klantenkring van Vogelaar Verzenders is divers. Dat we niet afhankelijk zijn van klanten binnen een bepaald segment is in een tijd van recessie prettig.”


Trends

Volgens Bonenkamp zijn er flinke verschuivingen in de markt zichtbaar. “Klanten vragen om kleinere oplagen en om meer maatwerk. Dat de oplagen kleiner worden past bij onze organisatie; wij hebben onze processen hier op ingericht. In het huidige economische klimaat worden de mailings simpeler en goedkoper. We versturen daarom meer mailings die wij machinaal kunnen uitvoeren dan handmatige mailings. Ook de vraag naar gepersonaliseerde mailings neemt toe. Organisaties schieten minder met hagel op een lijst van adressen maar bereiden adresbestanden beter voor. Wij versturen dan gerichte mailings die hoogwaardiger van kwaliteit zijn.”


Duurzaam verzenden

Bonenkamp signaleert nog een trend in de markt: de toenemende bewustwording van duurzaamheid. Vogelaar Verzenders is al langere tijd met veel enthousiasme bezig met duurzaam en milieubewust ondernemen. Daarvoor is het bedrijf beloond met het certificaat CO2 Neutraal. “Wij voeren een actief milieubeleid, door onder meer gebruik te maken van duurzame verpakkingen en het vergroten van de mogelijkheden voor recycling. Voor klanten betekent dit dat zij de zekerheid hebben dat hun mailing in een duurzame omgeving wordt verwerkt. Wij zijn lid van de grafische Duurzaamheidskring Midden Nederland; hierdoor kunnen wij bedrijfsgegevens vergelijken met andere bedrijven en eventueel delen van het proces bijsturen.” Niet voor niets is Vogelaar Verzenders onlangs genomineerd voor de RTL7 Succesaward 2012. Daarnaast is de organisatie recent uitgeroepen tot winnaar van de ondernemersprijs van 2012 in IJsselstein. De succesfactoren worden volgens Bonenkamp bepaald door de aandacht voor duurzaamheid, door kwaliteitsborging en door de flexibiliteit van de organisatie.


{"Name":"Mark Bonekamp","JobDescription":"Algemeen directeur","Statement":"Klanten vragen om kleinere oplagen en om meer maatwerk.","VideoUrl":"","ImageUrl":"","ImageTitle":"","HasVideo":false,"HasImage":false,"Url":null,"CodeName":"n31588daa_e105_0153_2ba1_5c363bf6de30"}


Veiligheid van data

Vogelaar Verzenders verwerkt veel vertrouwelijke informatie van klanten. Dit vraagt om effectieve beveiligingsmaatregelen. Bonenkamp: “Wij zullen adresbestanden nooit verkopen aan derden. Wanneer adresbestanden naar ons worden verzonden, worden deze beveiligd opgeslagen. Vervolgens bewaren wij de gegevens voor een periode van twee maanden waarna ze automatisch worden verwijderd van onze systemen. We treffen nog meer maatregelen om de data van klanten maximaal te beveiligen. Onder andere door de inzet van meerdere firewalls en het gebruik van wachtwoorden. Veel klanten versturen hun bestanden per e-mail. Een veiligere manier om gegevens aan te leveren is door deze te uploaden naar onze speciaal beveiligde ftp-server.”


Samenwerking met Konica Minolta

Bonenkamp vertelt dat Vogelaar Verzenders onlangs haar dienstaanbod heeft uitgebreid met een copyshop in IJsselstein. “Voorheen konden wij voor het lokale MKB alleen mailings verzorgen, maar nu kunnen wij ook de diensten van de copyshop aanbieden. Deze activiteit begint al aardig te lopen. De oplossingen van Konica Minolta worden voor al onze bedrijfsprocessen toegepast. In de afgelopen jaren hebben wij talloze mailings en printwerk uitgevoerd met de oplossingen van Konica Minolta. Wij printen enorme volumes: wel 700.000 zwart-wit afdrukken per maand. Hierdoor hebben we systemen nodig waar we absoluut op kunnen vertrouwen. De ervaringen met Konica Minolta zijn positief. Ze bieden oplossingen van hoogwaardige kwaliteit. Konica Minolta komt haar afspraken na, neemt het beheer voor ons uit handen en zorgt voor een plezierige samenwerking. Het is prettig om zaken te doen met één leverancier. Daarom zien we geen enkele aanleiding om andere partijen te benaderen.”

Greta-Spauda.png

''Wij hebben een trotse traditie in het handhaven van het hoogste niveau van drukwerkkwaliteit. Daarom hebben onze klanten wellicht geen verandering gemerkt in wat ze van ons hebben ontvangen. ''

Rapolas Danilevičius

Managing Director

Meer lezen

Grafico-Quote-(2).png


''De AccurioPress C6085 is een van de beste investeringen die ik ooit heb gedaan. Hij is betrouwbaar, eenvoudig te gebruiken en de IQ-501 Intelligent Quality Care is een must voor deze machine''

Pedro Batista

Eigenaar, Ligrate-Atelier Gráfico

Meer lezen

Bantorget-Grafiska-(1).png

''Teamexpertise garandeert een hoge return-on-investment voor Bantorget Grafiska''
Peter Forsström

CEO, Bantorget Grafiska

Meer lezen