Uit onderzoek van Smithers blijkt dat de pandemie de vraag naar e-commerceverpakkingen met twee tot drie jaar heeft versneld 

Impact van COVID op de verpakkingsindustrie

Uit onderzoek van Smithers blijkt dat de pandemie de vraag naar e-commerceverpakkingen met twee tot drie jaar heeft versneld, vergeleken met de prognoses van vóór de COVID. De wereldwijde e-commerce verpakkingsmarkt was in 2020 meer dan 49 miljard dollar waard, en Smithers zegt dat 80% van die waarde voor golfkartonverpakkingen is.

"De groei van e-commerce is een van de bepalende trends voor de verpakkingsindustrie in de toekomst, en dit zal een grote impact hebben op diegenen in de golfkartonverpakkingssector. Zij moeten met name in staat zijn snel te reageren en specifieke verpakkingsontwerpen voor e-commerce te ontwikkelen die een oplossing bieden voor de inherente uitdagingen van de postdistributie, in plaats van die van de detailhandel. Versioning en personalisering zijn ook in opkomst. Het maken van proof-of-concept prototypes van hoge kwaliteit en geïndividualiseerde batches in kleine oplagen is de ideale oplossing voor de PKG-675i digitale inkjetprinter", zegt Edoardo Cotichini, Senior Manager Professional Print bij Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH.

De verpakkingsmarkt van vandaag is diepgaand beïnvloed door COVID-19, en veel van de veranderingen zullen waarschijnlijk van lange duur blijven. Hoewel de totale volumes van golfkartonverpakkingen in 2020 zijn gedaald, wordt verwacht dat zij zich zullen herstellen in lijn met de internationale handel. Het is echter in de manier waarop goederen worden verkocht en gedistribueerd dat de grote veranderingen zijn gekomen, met een trend weg van detailhandel-klare ontwerpen en in de richting van postorder, distributie, internet en e-commerce formaten.
 

Gepersonaliseerde verpakkingen nu mogelijk

Digitale inkjetprinter op waterbasis opent deuren voor kleine oplagen en gepersonaliseerde golfkarton- en vouwkartonverpakkingen, en helpt snelgroeiende sectoren zoals e-commerce te bedienen
Konica Minolta heeft nu een nieuwe digitale inkjetpers voor golfkartonverpakkingen. Met de PKG-675i kunnen drukkers, converters en merkeigenaars profiteren van een gebruiksvriendelijke oplossing voor hun on-demand verpakkingsproductie - passend bij de trend naar meer gepersonaliseerd drukwerk voor golfkartonnen dozen.
 

Nieuwe samenwerking met MTEX NS

"Deze samenwerking met Konica Minolta zal belangrijke voordelen hebben voor klanten. In het afgelopen decennium heeft MTEX NS een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van kwaliteit en innovatie, terwijl het zijn dienstenaanbod en wereldwijde aanwezigheid voortdurend heeft uitgebreid naar meer dan 40 landen op vijf continenten. Deze technologie zal een perfecte oplossing bieden voor het maken van snelle mock-up verpakkingsontwerpen, die helpen om de time-to-market te verbeteren en afval te verminderen op gebieden zoals vouwkarton- en golfkartonverpakkingen", benadrukt Elói Ferreira, Executive President en oprichter bij MTEX NS.
 

De oplossing voor gepersonaliseerde verpakkingen

De PKG-675i is een inkjetprinter van hoge kwaliteit die snel en economisch kleine oplagen en gepersonaliseerde golfkartonnen dozen en vouwdozen kan bedrukken, vlak of voorgestanst. Voor verpakkingsconverters biedt het ook een perfecte oplossing om snel mock-up verpakkingsontwerpen te maken, de time-to-market te verbeteren en afval te verminderen. Typische toepassingen zijn kleine series golfkartonverpakkingen voor persoonlijke en huishoudelijke verzorging en verwerkte voedingsmiddelen, waarbij de doos nodig is om het product te beschermen, te promoten en te leveren.

De PKG-675i is geproduceerd door Konica Minolta's partner MTEX NS en gebaseerd op vijf Memjet® CMYK-printkoppen, waarmee een printbreedte van 1.067 mm kan worden bereikt. De printer drukt rijke grafische afbeeldingen op golfkarton af met een resolutie van 1.600 x 1.600 dpi. Met minimale pre-press interactie, kunnen on-demand opdrachten worden geproduceerd in hoge resolutie met snelheden tot 18 meter per minuut. De printer wordt geleverd met een Caldera RIP en gebruikt inkten op waterbasis die FDA-goedgekeurd zijn voor indirect contact met voedingsmiddelen.

 

Konica Minolta PKG-675i-datasheet

Download onze datasheet