Waarom beveiliging de basis moet zijn voor printen op kantoor

| 28 augustus 2019

De nieuwste Global Print Security Landscape-analyse van Quocirca bevestigt de strategie van Konica Minolta.

Nu de dreiging van onbevoegde toegang tot gegevens toeneemt, is beveiliging een van de belangrijkste aspecten van de snel veranderende, moderne kantooromgeving. In de nieuwste 'Global Print Security Landscape 2019'-analyse1 benadrukt Quocirca daarom het belang hiervan met betrekking tot de kantooromgeving en de verstrekkende gevolgen die het voor organisaties kan hebben. Konica Minolta, een van de grootste leveranciers in de branche, kaartte deze belangrijke kwestie op het gebied van printerbeveiliging al vroeg aan, zodat er in het uitgebreide product- en serviceportfolio op kon worden ingespeeld.


Tegenwoordig zijn kantoren meer verbonden dan ooit: het aantal randapparaten en multifunctionele printers (MFP's) dat via IoT edge-technologie met het bedrijfsnetwerk is verbonden, neemt gestaag toe. In combinatie met steeds strengere regelgeving voor databeveiliging staan organisaties onder grote druk om een geschikte verdedigingsstrategie te vinden en uit te voeren. Hoewel ruim 72 procent van de organisaties zich zorgen maakt over beveiligingsschendingen met betrekking tot drukwerk, is slechts 24 procent ervan overtuigd dat hun printinfrastructuur volledig is beschermd. In de analyse legt Quocirca uit dat "bedrijven een proactieve benadering van printbeveiliging moeten hanteren, omdat deze apparaten direct toegang kunnen geven tot bedrijfsnetwerken. Door potentiële kwetsbaarheden van printomgevingen te analyseren, kunnen bedrijven de risico's beperken zonder dat dit ten koste gaat van de productiviteit.

Omdat Konica Minolta op dit gebied een ervaren partner is, erkent Quocirca dat beveiliging voor het bedrijf "een van de belangrijkste pijlers is van het aanbod van managed printservices. Konica Minolta heeft een op ITIL gebaseerde methodologie geïmplementeerd die is ontworpen om de beveiliging en naleving te verbeteren. Daarnaast is Konica van mening dat organisaties die de aankoop van MPS-diensten beschouwen als de start van een permanente consultancyrelatie met hun leverancier in plaats van een eenmalige transactie, het meeste voordeel halen uit deze diensten. Dat geldt zeker omdat de beveiligingsrisico's voortdurend veranderen."

"Wij zijn er trots op dat Quocirca, een van de belangrijkste bronnen van onafhankelijke marktinzichten en adviesdiensten binnen de printbranche, onze inspanningen erkent en onze voortrekkersrol erkent in databeveiliging binnen de printomgeving", aldus Xavier Biermez Managing Managing Director, Konica Minolta Business Solutions België en Nederland. "We hebben een breed scala aan oplossingen geïntegreerd in onze producten en diensten, zoals de bizhub i-Series MFP's met IoT, een Bitdefender anti-virusuitbreiding en de bizhub SECURE-services, die een op maat gemaakt beveiligingsaanbod garanderen op basis van de behoeften van onze klanten. Daarnaast hebben we wereldwijde samenwerkingsverbanden opgezet met andere experts zoals HPE, Sophos en Microsoft, zodat we aan de hoogste normen van onze klanten kunnen voldoen. Ons doel is om op maat gemaakte printoplossingen te leveren die precies aansluiten op de klantbehoeften en -omgeving, en tegelijkertijd het hoogste niveau databeveiliging bieden. Datacodering, veilig bestanden wissen, beveiliging van watermerkkopieën en PDF-handtekeningen zijn slechts een paar voorbeelden van onze standaard beveiligingsmaatregelen die bijdragen aan de vermindering van potentiële toegangspunten tot het bedrijfsnetwerk."

1] Quocirca Global Print Security Landscape 2019; Quocirca; 2019; https://quocirca.com/content/quocca-global-print-security-landscape 2019/


 

Schrijf u in voor onze webinars!

Schrijf u in voor onze webinars!