Veiligheidslek in Windows DNS - Onderneem zo snel mogelijk actie

| 23 juli 2020

Recent is er een nieuw datalek ontdekt in Windows DNS. Deze kwetsbaarheid, ‘SigRed’ genaamd, stelt hackers in staat om malafide verzoeken naar uw DNS-server te sturen, en kan zo uw hele IT-infrastuctuur in gevaar brengen. Het probleem wordt erkend door Microsoft als een veiligheidsrisico van het allerhoogste niveau.


Het veiligheidslek staat geclassificeerd als ‘wormable’. Dt betekent dat er slechts één aanval op één computer hoeft plaats te vinden, om een kettingreactie te veroorzaken richting uw gehele IT-infrastructuur. Op slechts enkele minuten kunnen meerdere computer geïnfecteerd worden door slechts één superverspreider.

Voor zover bekend is de kwetsbaarheid nog niet gebruikt in aanvallen. Preventief actie ondernemen is nu de boodschap. DNS-servers zijn omnipresent, en worden gebruikt in zowat elke organisatie.Voorkom dus dat uw e-mailverkeer plots wordt onderschept, of dat diensten onbeschikbaar worden gemaakt, door de patch van Microsoft toe te passen.

Werkt uw bedrijf met Windows Server-versies 2008 t/m 2019? Dan kunnen wij deze patching voor u uitvoeren. Contacteer ons snel via marketing@konicaminolta.nl

Exploits verlopen in de meeste gevallen via een interne client. Laat ons daarom nogmaals de kans grijpen om te vertellen hoe cruciaal het is om alle gebruikers binnen een IT-infrastructuur blijvend bewust te maken van alle voorzichtigheidsregels. Wil je meer inzicht krijgen over de kwetsbaarheid van jouw data? Vraag dan een security audit aan via deze link


 

Schrijf u in voor onze webinars!

Schrijf u in voor onze webinars!