Konica Minolta is door Clarivate uitgeroepen tot een van de Top 100 Global Innovators 2022

| 11 april 2022

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) kondigde aan dat Clarivate PLC, een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd globaal bedrijf voor informatievoorziening (Clarivate), Konica Minolta heeft uitgeroepen tot een van de Top 100 Global Innovators 2022 (Top 100 Innovators). Om deze lijst op te stellen, gebruikt Clarivate zijn eigen intellectuele eigendom- en octrooigegevens om bedrijven en organisaties te identificeren die hebben voldaan aan de volgende kwalificatiecriteria: ze moeten sinds 2000 500 of meer octrooiaanvragen hebben ingediend en de afgelopen vijf jaar 100 of meer octrooien hebben verkregen. Vervolgens beoordeelt Clarivate de geïdentificeerde kandidaten op het gebied van vier factoren: 'invloed', 'succes', 'globalisatie' en 'onderscheidende technische kenmerken'. Met ingang van de selectie van de Top 100 Innovators voor 2022 hecht Clarivate meer belang dan voorheen aan individuele uitvindingen bij het beoordelen van de innovativiteit.


Bedrijfsplannen ondersteunen met strategieën voor intellectueel eigendom
In het kader van 'Transform 2016' en 'SHINKA 2019', de Konica Minolta-bedrijfsplannen voor de middellange termijn die tussen de fiscale jaren 2014 en 2019 zijn geïmplementeerd, heeft het bedrijf gewerkt aan de transformatie van haar bedrijfsportfolio's in de verwachting dat het aantal papierloze transacties zal toenemen. Ter ondersteuning van deze plannen heeft het bedrijf een strategie voor intellectueel eigendom gelanceerd, die zich richt op het verwerven van basisoctrooien en op het kwantificeren en verbeteren van de kwaliteit van haar octrooien. Momenteel transformeert Konica Minolta haar bedrijfsportfolio's door middel van digitale transformatie (DX), gericht op het eigen IoT-platform voor beeldverwerking volgens DX2022, een nieuw bedrijfsplan voor de middellange termijn dat in het fiscale jaar 2020 van start ging. Om dit plan te ondersteunen, implementeert het bedrijf een strategie voor intellectueel eigendom om de transformatie van haar octrooiportfolio's te vergemakkelijken door haar intellectuele eigendomsbronnen te concentreren op octrooien die het bedrijf een duidelijk voordeel ten opzichte van de concurrentie kunnen geven, zoals AI-beeldverwerkingstechnologie.
 
Konica Minolta is van mening dat de vermelding op de lijst van Top 100 Innovators 2022 aantoont dat de hoogwaardige octrooiportfolio's die het met deze strategieën heeft opgebouwd worden erkend als 'zeer waardevolle intellectuele eigendommen die innovatie kunnen genereren'.
 
Met dien verstande dat intellectuele eigendommen de bron zijn van waardecreatie, blijft Konica Minolta zich inzetten voor het creëren van nieuwe waarden die innovaties teweegbrengen in de samenleving. Ook zet het bedrijf zich in voor het opbouwen van hoogwaardige portfolio's met intellectuele eigendomsrechten die de groei van het bedrijf faciliteren door op de juiste manier te blijven investeren.
 

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Expert Corporate Communications

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta door Quocirca uitgeroepen tot marktleider in cloud print services

Konica Minolta is benoemd tot marktleider in Quocirca's beoordeling van het Cloud Print Services Landscape, 2024, vandaag gepubliceerd. In het rapport wordt gewezen op de brede en groeiende toepassing van Cloud Print Management-oplossingen...