Quocirca roept Konica Minolta uit tot Leader in Managed Print Services 2022 rapport

| 22 augustus 2022

Konica Minolta is door brancheanalist Quocirca uitgeroepen tot leider in Managed Print Services. Nu veel organisaties na de pandemie de flexibiliteit en stabiliteit van hybride werkmodellen volledig omarmen, zijn de Managed Print Services van Konica Minolta belangrijker dan ooit om kostenbesparingen, IT-beveiliging, duurzaamheid en efficiëntie te garanderen.


In het rapport Managed Print Services, 2022, van Quocirca[1]staat: "Konica Minolta behoudt zijn leiderschap in Quocirca's beoordeling van de markt voor beheerde printservices. Het bedrijf richt zich sterk op het ondersteunen van het traject van digitale transformatie (DX) van zijn klanten met zijn Intelligent Connected Workplace (ICW) propositie." Het rapport voegt hieraan toe: "De focus op het leveren van oplossingen en diensten om klanten te helpen de werkplek te herdefiniëren, is een sterke onderscheidende factor van Konica Minolta. De organisatie blinkt vooral uit in het leveren van een datagestuurde aanpak voor het achterhalen van mogelijkheden om de werkplekefficiëntie bij klanten te transformeren."
 
Het rapport Managed Print Services, 2022, erkent Konica Minolta's Intelligent Connected Workplace (ICW) portfolio van hardware en oplossingen en zijn vermogen om integratie in het hele ecosysteem van de werkplek te leveren. Er staat: "Dankzij de samenwerking met bedrijven van om het even welke omvang is deze hybride 360 gradenbenadering verder ontwikkeld door de wereldwijde expertise van het bedrijf te combineren met inzicht in de plaatselijke markt en uitgebreide verticale marktkennis. Dit heeft Konica Minolta in staat gesteld oplossingen te ontwerpen en te creëren die gemakkelijk kunnen worden geschaald om in te spelen op de uiteenlopende behoeften van organisaties die over de hele wereld actief zijn, ongeacht hun grootte of markt."

Het rapport besteedt ook aandacht aan de uitgebreide dienstenportefeuille van Konica Minolta, waaronder de inzet van diagnostiek op afstand, beveiligingsdiensten die pro-actief controleren op mogelijke kwetsbaarheden, en kunstmatige intelligentie om de in gebruik zijnde hardware te ondersteunen door automatisch preventieve service-oproepen te plannen en just-in-time verbruiksartikelen aan te vullen.
 
Het Quocirca-rapport onderzocht de cloud-gebaseerde MPS fleet management-oplossing van Konica Minolta en benadrukt de lichtgewicht Windows-applicatie die bij de klant draait en de IP-adressen van de MFP's scant, die apparaten detecteert en de MIB-gegevens naar de cloud doorstuurt, samen met de bewaking van de MFP-diagnose voor optimale prestaties van de vloot. Ook wordt de aandacht gevestigd op Konica Minolta's Worldwide Remote Service Platform (WWRSPF) voor uitgebreide ondersteuning op afstand en beveiliging van apparaten.
 
Het rapport ‘Managed Print Services, 2022' benadrukt ook de voortdurend evoluerende evaluatieaanpak van Konica Minolta voor het leveren van oplossingen en services, waaronder een reeks trapsgewijze TCO-evaluaties, milieu-evaluaties en een evaluatie van apparaatgerichte problemen op het gebied van documentbeveiliging. Ook de beoordeling van de printbehoeften van klanten en aanbevelingen voor workflow-automatisering, netwerkbeveiliging, printoptimalisering en informatiebeheer komen aan bod.
 
In het rapport van Quocirca wordt verder de end-to-end beveiligingsportfolio van Konica Minolta onder de loep genomen, die betrekking heeft op print- en documentbeveiliging, IT-beveiliging, fysieke beveiliging (camera's), conformiteit en risicomanagement. Ook wordt gekeken naar de beheerde print security services van Konica Minolta met de levering van uitbestede bewaking en beheer van printapparaten en -systemen, inclusief beheer van beveiligingsprofielen voor apparaten, scannen op kwetsbaarheden en inbraakdetectie, evenals handhaving van het printbeleid.
 
Een van de belangrijkste sterke punten van Konica Minolta is volgens het rapport het gebruik van innovatieve oplossingen (hardware, software en diensten) om de behoeften van hybride werken te ondersteunen. Ook worden de Managed Application Services van Konica Minolta (waaronder Workplace Hub Core, Workplace Hub Smart, Marketplace en Workplace Pure), en de oplossingen voor Intelligent Information Management (IIM) en Information Management Services geprezen.

Quocirca: The Managed Print Services Market Landscape, 2022

Konica Minolta is door ‘brancheanalist Quocirca uitgeroepen tot Leader in Managed Print Services. Nu veel organisaties na de pandemie de flexibiliteit en stabiliteit van hybride werkmodellen volledig omarmen, zijn de Managed Print Services van Konica Minolta belangrijker dan ooit om kostenbesparingen, IT-beveiliging, duurzaamheid en efficiëntie te garanderen.
 

Klik hier voor meer informatie
[1] Quocirca, 2022: Managed Print Services, 2022 – Transformatie van hybride werkplekken mogelijk gemaakt, https://print2025.com/reports/quocirca-mps-2022-market-landscape/

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Marketing Communications Expert

Marketing

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Ontdek het potentieel van intelligente technologieën met Konica Minolta op drupa

Met de meest geavanceerde end-to-end smart factory digitale productielijnen die ooit in het openbaar zijn getoond, staan Konica Minolta en MGI met hun gezamenlijke aanwezigheid op drupa (Stand A65, Hal 8B) tussen 28 mei en 7 juni voor een...