Quocirca noemt Konica Minolta 'leider' in Print Security

| 28 januari 2022

In het nieuwste rapport worden toonaangevende leveranciers gedefinieerd en wordt het belang van print security voor organisaties van elke omvang benadrukt

In het nieuwste rapport 'The Print Security Landscape, 2022'[1] heeft sectoranalist Quocirca Konica Minolta geclassificeerd als 'leider' op het gebied van print security, vanwege hun uitgebreide productportfolio en expertise: "Quocirca is van mening dat Konica Minolta, naast hun traditionele aanbod voor print security, zichzelf door uitgebreide expertise op het gebied van IT-services sterk onderscheidt van hun belangrijkste concurrenten, vooral in de MKB-markt." Tegelijkertijd onderstreept het rapport het belang van print security voor de meeste organisaties, waarbij wordt opgemerkt dat twee derde van de organisaties die voor het rapport zijn ondervraagd hun budgetten op dit gebied zullen verhogen.Als gevolg daarvan beschouwt Quocirca Konica Minolta als een leider op het gebied van print security, in een selecte groep leveranciers 'met een sterke strategische visie en een uitgebreid product- en serviceaanbod voor print security'.  
 
Eén winkel voor alle benodigdheden: Een gestandaardiseerd printerpark van een MPS-provider verhoogt de print security
Volgens het rapport heeft 68% van de organisaties de afgelopen 12 maanden te maken gehad met gegevensverlies als gevolg van onveilige printpraktijken. Dit gegevensverlies kost organisaties naar schatting gemiddeld meer dan £ 632.000 (circa EUR 758.160[2]) per inbreuk. Opvallend is dat 73% van de bedrijven die een gemengd printerpark exploiteren gegevensinbreuken hebben gemeld, in vergelijking met slechts 58% van de bedrijven met een gestandaardiseerd printerpark. Volgens Quocirca kan een overstap naar een beheerd park van één leverancier nuttig zijn, teneinde de gegevensbeveiliging beter te beheren. Deze relevantie wordt verder vergroot door het inzicht dat, volgens het onderzoek van Quocirca, 84% van de bedrijven die een MPS gebruiken het meeste vertrouwen hebben in hun print security, vergeleken met slechts 49% voor niet-MPS-gebruikers.
 
Volgens Quocirca toont dit aan "hoe organisaties baat kunnen hebben bij MPS om risico's te beperken en vertrouwen in hun beveiligingsaanpak te wekken". Konica Minolta is in staat om klanten één winkel te bieden met alle oplossingen voor veilig printen. De leverancier van digitale werkomgevingen biedt uitgebreide beheerde printservices, van advies, implementatie en onderhoud van Konica Minolta-MFP's tot softwareoplossingen die beveiliging en efficiëntie toevoegen aan printen.
 
MFP's van de bizhub i-Series worden bijvoorbeeld geleverd met het optionele antivirussysteem BitDefender. Na beveiligingstests die door NTT DATA zijn uitgevoerd, zijn geen kwetsbaarheden ontdekt en is bewezen dat Konica Minolta-apparaten zeer veilig zijn. De cloudoplossing Shield Guard, die in februari 2022 zal worden gelanceerd, biedt remote management en bewaking van MFP-beveiliging, automatische meldingen en herstel. Bovendien stelt Shield Guard organisaties in staat de beveiligingsstatus van meerdere MFP's vanaf elke locatie te controleren. Shield Guard werkt naadloos samen met het bizhub SECURE-portfolio van Konica Minolta, dat drie verschillende serviceniveaus biedt voor de behoeften van elke afzonderlijke organisatie.
 
Print security: een belangrijk onderwerp voor IT-besluitvormers in 2022
Al met al onderstreept het nieuwste Quocirca-rapport het grote belang van print security voor organisaties. Maar liefst 70% van de ondervraagde IT-besluitvormers verwacht in 2022 hun uitgaven voor print security te verhogen. "Konica Minolta zal de voorkeurspartner blijven voor organisaties en de implementatie en het beheer van hun beveiligde printomgeving", concludeert Olaf Lorenz. "En met onze Optimized Print Services ontlast Konica Minolta de organisatie voor het beheer van hun printomgeving, zodat zij zich op hun kerntaken kunnen richten."


[1] Quocirca, 2022: The Print Security Landscape, 2022. Securing the remote and hybrid workforce,  https://quocirca.com/quocirca-print-security-landscape-2022/
[2] Vanaf 11 januari 2022


 
quotation marks

Onze positie als 'leider' op het gebied van printbeveiliging weerspiegelt onze voortrekkersrol in de markt. Dankzij onze strategische focus beschikken we over de brede expertise en oplossingen om onze klanten veilig en toekomstbestendig drukwerk te leveren.

Olaf Lorenz

Head of International Marketing Division, Konica Minolta Business Solutions Europe

The Quocirca Print Security Landscape 2022

Hier downloaden

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Expert Corporate Communications

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta door Quocirca uitgeroepen tot marktleider in cloud print services

Konica Minolta is benoemd tot marktleider in Quocirca's beoordeling van het Cloud Print Services Landscape, 2024, vandaag gepubliceerd. In het rapport wordt gewezen op de brede en groeiende toepassing van Cloud Print Management-oplossingen...