Konica Minolta lanceert de nieuwe B2 Inkjetpers, de KM-1e HD

| 18 februari 2022

Konica Minolta lanceert de AccurioJet KM-1e HD LED UV-inkjetpers en breidt aanwezigheid in de verpakkings-, handels- en industriële sector verder uit.

Konica Minolta heeft de lancering aangekondigd van een nieuwe B2-inkjetpers, het AccurioJet KM-1e High Definition (HD) model, een evolutie van de AccurioJet KM-1e die zal bijdragen aan de verdere uitbreiding van de activiteiten van Konica Minolta klanten.


Door de integratie van nieuwe HD-technologie zijn verbeteringen aangebracht in de productiekwaliteit van de AccurioJet KM-1e. Deze omvatten de huidtinten, uniformiteit van effen achtergronden en reproductie van texturen, met een 'beste beeldkwaliteit in de industrie'. Fotoboeken, artbooks en digitaal verpakkingsdrukwerk behoren tot de nichemarkten die geschikt zijn voor het nieuwe model.

Sinds de onthulling van de AccurioJet KM-1 B2+ perfectionerende sheetfed, full colour UV inkjet digitale pers in 2016, heeft Konica Minolta zijn klanten voortdurend ondersteund bij hun bedrijfstransformatie en -uitbreiding. De primaire doelstelling van het bedrijf om dicht bij zijn klanten te blijven, heeft het mogelijk gemaakt om voort te bouwen op zijn eigen technologieën.

In 2020 werd de KM-1e gelanceerd, die afdrukken met hoge toegevoegde waarde mogelijk maakt met verbeterde connectiviteit voor post-processing door derden en een breder scala aan substraten. Ongecoat, gecoat, kunstgecoat papier, gekleurd en metallic papier, transparanten, plastic media, canvas en steenpapier zijn allemaal substraten die op de machine kunnen worden gebruikt.

Konica Minolta's AccurioJet KM-1e LED UV-inkjetpers, die het Zwitserse zakmes van de drukkerij wordt genoemd omdat hij zo veel toepassingen heeft, heeft het INGEDE-ontinktingscertificaat ontvangen voor zowel ongestreken als gestreken papier, waaronder gerecyclede kwaliteiten. Onlangs behaalde de printer de Idealliance® Master Elite ISO/PAS 15339 systeemcertificering, waarmee wordt bevestigd dat de printer in staat is te voldoen aan de vereisten voor kleurruimte zoals gespecificeerd door de Characterized Reference Print Conditions (CRPC) van ISO/PAS 15339.

Voortbouwend op deze sterke punten heeft Konica Minolta met het nieuwe model AccurioJet KM-1e HD zijn aantrekkingskracht voor toepassingen als foto- en kunstboeken nog verder vergroot. Konica Minolta heeft nauw samengewerkt met de bestaande post-processing machines van de klanten om de verbindingssystemen op maat te maken. Naast de technische kant zijn gebieden zoals het analyseren van de status van de machinebediening en productiviteitsverbeteringen ontwikkeld in nauwe samenwerking met de klanten.

In Europa is de eerste klant van Konica Minolta's AccurioJet KM-1e HD model aangekondigd als Werner Druck AG, als onderdeel van haar expansie in de markten voor gepersonaliseerde verpakkingen en afwerking. Werner Druck & Medien heeft ook een MGI JetVarnish 3D en een motion cutter besteld.

Managing Director Roger Kessler zei: "We hebben voor deze totaaloplossing gekozen omdat we de komende jaren een groot potentieel zien in de verpakkings- en afwerkingsmarkt. Met deze combinatie van apparatuur zijn we nu zeer goed gepositioneerd om op ideale wijze aan de marktvraag op dit gebied te voldoen."
 "Door de klantgerichte geschiedenis van de KM-1 te erven, zal het nieuwe hoogwaardige HD-model bijdragen aan een verdere uitbreiding van de toepassingen en activiteiten van de klanten," aldus Hidetoshi Omo, hoofd Centre of Competence KM-1, Konica Minolta Business Solutions Europe. "Door gebruik te maken van HD is het mogelijk om de gladheid van de huid, de uniformiteit van effen achtergronden en de reproductie van texturen te verbeteren. De beeldkwaliteit heeft nu het hoogste niveau in de industrie bereikt.  Er is geen verschil in RIP-tijden en we verwachten dat een eventuele verandering in inktverbruik te verwaarlozen is."

De heer Omo voegde hieraan toe: "De AccurioJet KM-1e en KM-1e HD modellen zijn belangrijke pijlers in onze strategie om onze klanten te helpen opnieuw na te denken over creativiteit. Door nauw samen te werken willen we hen helpen de vele nieuwe mogelijkheden die digitalisering met zich meebrengt vorm te geven en te benutten, en ondersteunen we de trend om in een groeimarkt over te stappen van offset- naar inkjetdrukwerk."

“We decided on this total solution because we see great potential in the packaging and finishing market in the coming years
quotation marks

“We hebben voor deze totaaloplossing gekozen omdat we de komende jaren een groot potentieel zien in de verpakkings- en afwerkingsmarkt. Met deze combinatie van apparatuur zijn we nu zeer goed gepositioneerd om optimaal aan de marktvraag op dit gebied te voldoen.”

Roger Kessler

Managing Director, Werner Druck AG

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Expert Corporate Communications

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta introduceert de volgende generatie multifunctionele apparaten uit de bizhub i-serie

Konica Minolta Business Solutions Europe heeft vandaag de opvolgers onthuld van de bekroonde MFP's (multifunctionele printers) en SFP's (single function printers) uit de bizhub i-serie. Het uitgebreide nieuwe assortiment bestaat uit 21...