Konica Minolta zet in op groei met AccurioLabel 230

| 10 juli 2019

Konica Minolta kondigt de AccurioLabel 230 aan. Dit is de nieuwe versie van de succesvolle digitale tonerproductieprinters van het bedrijf. Deze versie biedt klanten belangrijke voordelen op het gebied van productiviteit, flexibiliteit en stabiliteit. Konica Minolta breidt daarmee wereldwijd uit op het gebied van het digitaal printen van labels.


De AccurioLabel 230 van Konica Minolta wordt voor het eerst getoond op de Labelexpo in Brussel, die van 24 tot en met 27 september plaatsvindt. De printer is eenvoudig te bedienen en voldoet aan de groeiende vraag naar kleinere oplagen en meer aanpassingsmogelijkheden.

De AccurioLabel 230 ziet er aan de buitenkant hetzelfde uit als zijn voorganger, de Konica Minolta AL190, die ontwikkeld en geproduceerd is in Europa in samenwerking met het Deense bedrijf Grafisk Maskinfabrik (GM).

De AL230 vierkleurenprinter van Konica Minolta is op de volgende punten verbeterd:

  • Snelheid. De snelheid van 23,4 meter/min ligt 73 procent hoger, omdat het meeste stickermaterialen en folie (waaronder PP, PET en Yupo) op maximale snelheid kan worden geprint.
  • Productiviteit. Er kan tot 1.000 meter in één keer worden geprint zonder dat er opnieuw moet worden gekalibreerd. Bovendien kan men kiezen tussen twee verschillende papierbreedten (250 en 300 mm).
  • Overdrukken. Met deze optie kan de AL230 naadloos printen op media die vooraf op traditionele wijze zijn geprint. Bijvoorbeeld om te printen op een witte achtergrond.
  • Geen opwarmtijd/minder afval. Geen wachttijd tussen taken omdat de fuser dertig minuten warm blijft.
  • Nauwkeurigere printregistratie. De ingebouwde snelheidsdetector voor de invoer van media vermindert papierverspilling.

De AccurioLabel 230 is gebaseerd op de AccurioPress engine-technologie van Konica Minolta, die bekendstaat om de uitzonderlijke printkwaliteit en substraatcompatibiliteit. De focus ligt hierbij op kleine en middelgrote segmenten en de printer is geschikt voor labeldrukkerijen, merkeigenaren, verpakkingsbedrijven en commerciële drukkerijen. Daniel Schulz, Product Manager Label Printing Cluster West van Konica Minolta Business Solutions stelt: "De AccurioLabel 230 is ontwikkeld met het oog op de interesses van de klant. Klanten en potentiële klanten die overstappen op digitaal printen zijn zeer te spreken over de introductie en zijn onder de indruk van de productiviteit, stabiliteit en nieuwe functies die helpen hun denkwijze voor nieuwe, winstgevende bedrijfstoepassingen vorm te geven.

"Met de AccurioLabel 230 kunnen bijvoorbeeld vier taken van 300 meter in de helft van de tijd worden geprint. We weten dat kleinere labeldrukkerijen hebben vastgesteld dat tot 60 procent van hun bestaande taken digitaal kon worden uitgevoerd. Daardoor kunnen ze hun traditionele productieprinter gebruiken voor werk met een langere looptijd."

Edoardo Cotichini, Team Manager Industrial Printing, Konica Minolta Business Solutions Europe: "De machine ziet er hetzelfde uit als zijn voorganger, maar aan de binnenkant zijn er grote verschillen. Dit nieuwe model is het volgende hoofdstuk van een ongelooflijk succesverhaal als je denkt aan hoe ver we zijn gekomen na onze toetreding tot de labelmarkt slechts vier jaar geleden."
Schrijf u in voor onze webinars!

Schrijf u in voor onze webinars!