Konica Minolta wint twee Good Design Awards 2019

| 28 november 2019

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) kondigt met trots aan dat de organisatie de Good Design Award 2019 is toegekend door het Japan Institute of Design Promotion (JDP) voor de volgende producten:bizhub C360i/C300i/C250i, A3 colour MFP-seriebizhub C4050i/C3350i/C3320i/C4000i/C3300i, A4 colour MFP-serie


bizhub C360i/C300i/C250i, A3 colour MFP-serie

De apparaten in deze MFP-serie hebben een verfijnd design dat geavanceerde functionaliteit combineert met gebruksgemak om aan de behoeften van de volgende generatie te voldoen.

Feedback van de onderzoekscommissie van JDP: Konica Minolta heeft bij de vernieuwing van het volledige aanbod MFP's vastgehouden aan de ontwerpidentiteit van INFO-Palette en is erin geslaagd om het concept verder te verfijnen. Het bedieningspaneel met een minimum aantal toetsen maakt de serie beter compatibel met mobiele apparaten, terwijl de bedienbaarheid wordt verbeterd door de gebruikerservaring, de gebruikersinterface en het universele ontwerp. De organisatie heeft deze serie hiermee efficiënter en gebruiksvriendelijker gemaakt, en tegelijkertijd de identiteit van het ontwerp krachtiger gemaakt. Ook werden voor de fraaie plaatsing van het LED-indicatielampje en het verificatiegedeelte, en de verbeteringen van alle details aan het exterieur, hoge scores toegekend door de jury.
 

bizhub C4050i/C3350i/C3320i/C4000i/C3300i, A4 colour MFP-serie

Konica Minolta heeft in deze nieuwe MFP-serie voor de volgende generatie de functionaliteit van de geavanceerde A3 MFP-serie en andere details van de oude serie in een compacte behuizing geïntegreerd.

Feedback van de onderzoekscommissie van JDP: Kenmerkend voor deze serie is dat deze voortbouwt op de ontwerpidentiteit van INFO-Palette, die ten grondslag ligt aan het volledige aanbod MFP's van Konica Minolta, en deze verder verfijnt. Elk model van de serie heeft een groot bedieningspaneel van hetzelfde formaat als dat van de A3 MFP, maar dankzij de mooie slanke behuizing is plaatsing in kleinere ruimtes mogelijk voor uiteenlopende typen gebruik, wat door de jury met hoge cijfers is gewaardeerd. Net als de A3-versie maakt het bedieningspaneel dankzij een minimaal aantal toetsen de serie beter compatibel met mobiele apparaten. Ook de bediening is verbeterd door de gebruikerservaring, de gebruikersinterface en het universele ontwerp, wat de betrouwbaarheid van deze serie ten goede komt.
 

Over de Good Design Award 

De Good Design Award is een uitgebreid programma voor designprijzen, dat wordt georganiseerd door het JDP. Het doel is om aandacht te vestigen op uitstekende designs en deze te prijzen om het leven aangenamer te maken, en industriële en sociale ontwikkeling te stimuleren. Dit programma heeft een geschiedenis van meer dan 60 jaar sinds het in 1957 door het ministerie van internationale handel en industrie (het huidige ministerie van economie, handel en industrie) werd gestart onder de naam Good Design Selection System, beter bekend als het G Mark System.Uit alle winnaars van de Good Design Award wordt een lijst samengesteld van de beste 100 Good Design-producten, waaruit de jury vervolgens de winnaars en finalisten (kandidaten voor de Grand Award) voor de Design Gold Award en de winnaars van de Good Focus Award selecteert. De winnaar van de Good Design Grand Award wordt door de jury en de Good Design Award-winnaars van dat jaar gekozen uit de kandidaten voor de Grand Award.


 

Schrijf u in voor onze webinars!

Schrijf u in voor onze webinars!