Konica Minolta verbetert de cloudcapaciteiten binnen het Workplace Hub platform om beter te voldoen aan de eisen van externe en hybride werkomgevingen.

| 30 november 2020

De aanhoudende COVID-19 pandemie heeft als katalysator gefungeerd voor externe en hybride werkomgevingen. In "IDC FutureScape: Worldwide IT Industry 2021 Predictions" voorspelt IDC dat "tegen het einde van 2021 [...] 80% van de ondernemingen een mechanisme zal opzetten om twee keer zo snel naar cloud-centrische infrastructuur en toepassingen over te schakelen als vóór de pandemie".[1] In lijn met deze ontwikkelingen stelt Konica Minolta nu haar Workplace Hub ecosysteem open voor het Windows Operating System (OS) in een poging om de flexibiliteit in de ondersteuning van toepassingen aanzienlijk te vergroten en tegelijkertijd te zorgen voor compatibiliteit met een breed scala aan Microsoft- en andere oplossingen van derden. De technologische verandering brengt ook een naamsverandering met zich mee voor het portfolio: Workplace Hub Pro wordt Workplace Hub Smart, en Workplace Hub Edge wordt Workplace Hub Core.


Door de grotere toegankelijkheid van het systeem dankzij Windows OS zal de IT van onze klanten nog flexibeler zijn en veel meer functionaliteiten bieden voor nieuwe applicaties, zoals een ruimere toegang tot (Microsoft) Cloud applicaties. Standaard kan Workplace Hub verbonden worden met Azure Active Directory en fungeert het nog meer als een "Cloud-ready" platform.

Workplace Hub speelt een sleutelrol in de "Intelligent Connected Workplace"-strategie. "Met ons uitgebreide portfolio van IT-diensten en ons breed netwerk van vooraanstaande partners zoals Microsoft en Hewlett Packard Enterprise, zullen we in staat zijn om nog meer innovatieve oplossingen te leveren aan onze klanten en in te spelen op de noden van IT-professionals, zodat ze zich kunnen focussen op het vormgeven van de toekomst van hun bedrijfs-IT," concludeert Xavier Biermez.

 

[1] IDC FutureScape: 'Worldwide IT Industry 2021 Predictions', (doc # US46942020, October 2020), IDC, https://www.idc.com/getdoc.jsp?containerId=US46942020
Schrijf u in voor onze webinars!

Schrijf u in voor onze webinars!