Konica Minolta staat al acht jaar op rij vermeld in de Dow Jones Sustainability World Index

| 19 november 2019

Konica Minolta's benadering richting de SDG's

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) staat al acht jaar op rij vermeld in de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI World), een van de meest prestigieuze wereldwijde indexen van ESG-investeringen. Daarnaast staat Konica Minolta al elf jaar op rij vermeld in de Dow Jones Sustainability Asia Pacific Index (DJSI Asia Pacific). Konica Minolta, een van de bedrijven in de sector Computer & Peripherals en Office Electronics, staat voor het tweede achtereenvolgende jaar als eerste in de sociale dimensie en kreeg in totaal de op één na hoogste score.


1. Nieuwe waarden scheppen op basis van het concept van ‘B to B naar P for P’
Hoewel Konica Minolta nieuwe waarden heeft gecreëerd om B2B te promoten, zijn degenen die profiteren van die waarden, professionals die werkzaam zijn in de bedrijven van de klant. Konica Minolta is van mening dat het ondersteunen van workflow-hervormingen op de plaatsen waar deze professionals werken, de productiviteit en kwaliteit van het werk helpen verbeteren. Dit maakt het leven van eindgebruikers gemakkelijker en efficiënter en versnelt uiteindelijk de evolutie van de maatschappij.

 

Om bedrijfsactiviteiten op basis van dit concept te bevorderen, is het noodzakelijk om eerst inzicht te krijgen in de uitdagingen die impliciet in de samenleving spelen en vervolgens strategieën te ontwikkelen door middel van de achterwaartse planningsaanpak. SDG's zijn essentieel voor deze benadering. De gehele Konica Minolta Group werkt eraan een digitale organisatie te worden die inzicht in impliciete uitdagingen aanwendt om nieuwe waarden te creëren waarmee de maatschappij de SDG's kan behalen.


2. Een bedrijfsstrategie ontwikkelen die bijdraagt aan een duurzame samenleving


Momenteel ontwikkelt Konica Minolta een duurzaamheidsstrategie als onderdeel van het bedrijfsplan voor de volgende termijn. Zij doen dit door een visie op de wereld en de maatschappij te ontwikkelen die in 2030 en daarna wordt gerealiseerd. Daarnaast analyseert het bedrijf hoe ze die visie kan realiseren, welke maatregelen moeten worden genomen en hoe en wanneer deze acties moeten worden uitgevoerd.

Bij de ontwikkeling van een duurzaamheidsstrategie erkent Konica Minolta dat de organisatie door te werken aan de duurzaamheid van de maatschappij ook de eigen duurzaamheid kan verbeteren. Daarom zet Konica Minolta zich in voor het ontwikkelen van innovaties die een tweevoudig doel dienen: het creëren van nieuwe waarden voor het milieu en de maatschappij wereldwijd, en het versnellen van de groei van de organisatie.

Over DJSI World
De DJSI World is de eerste wereldwijde index voor het bijhouden van de financiële prestaties van de belangrijkste multinationals die zich bezighouden met duurzaamheid. De index wordt geleverd door RobecoSAM, een in Zwitserland gevestigd bedrijf dat zich bezighoudt met duurzame investeringen, en S&P Dow Jones Indices in de VS. De index beoordeelt de duurzaamheid van bedrijven op het gebied van economische, milieu- en sociale ontwikkelingen. De index staat hoog aangeschreven bij wereldwijde institutionele beleggers die zich richten op ESG-beheer en duurzaamheid. In de jaarlijkse beoordeling van de 2500 grootste bedrijven zijn 318 bedrijven opgenomen in de DJSI World. Op de lijst staan 33 Japanse bedrijven, waaronder Konica Minolta.
Schrijf u in voor onze webinars!

Schrijf u in voor onze webinars!