Konica Minolta's AccurioPress KM-1 inkjet-pers behaalt ’s werelds eerste FOGRA53-certificering

| 24 juli 2019

Konica Minolta is de eerste leverancier van productieprinters en wereldwijde oplossingen die de FOGRA53-profielcertificering behaalt. De award is toegekend aan de AccurioJet KM-1 B2 UV LED digitale inkjet-pers van Konica Minolta na een uitgebreid testprogramma en onderstreept de stabiliteit, veelzijdigheid en kleurnauwkeurigheid van de printer.


De AccurioJet KM-1 kan maximaal 3000 enkelzijdige B2-vellen per uur printen met een resolutie tot 1200 dpi. Belangrijke voordelen van het systeem zijn onder meer de verschuiving van kleine oplagen offset naar digitale inkjet en de mogelijkheid om hybride drukwerk uit te voeren met de integratie van de AccurioJet KM-1 in bestaande offsetprocessen. Ook is het mogelijk om dubbelzijdig te printen of te printen op grotere velformaten, karton, lichtgewicht papier en structuurpapier.

De AccurioJet KM-1 is bovendien uitgerust met de Dot Freeze-technologie®. De grootste uitdaging van inkjetprinten, namelijk de ongecontroleerde verplaatsing van het inktpunt dat de printkwaliteit en werkbare materialen vermindert, is daarmee opgelost. DFT bevriest de inkt volledig direct na contact met het materiaal. Door deze snelle temperatuurverandering wordt de zeer vloeibare inkt van de printkop omgezet in een veel minder vloeibare, stabiele inktdruppel zodra de inkt met het materiaal in contact komt. Hierdoor is het probleem van vlekkende kleuren en het printen op poreus materiaal opgelost.

Ter ondersteuning van de klantgerichte benadering heeft Konica Minolta speciale Pantone-boeken ontwikkeld om klanten het brede scala aan kleuren te tonen die de AccurioJet KM-1 kan produceren. Deze inkjet-pers is door de European Digital Press Association (EDP) erkend als de "Beste cut-sheet kleuren B2+-printer".

Colin Osborne MBE, Head of Colour Management Marketing Services van Konica Minolta: "De Fogra-certificering benadrukt de uitstekende stabiliteit, veelzijdigheid en het kleurbeheer van de AccurioJet KM-1 en is het resultaat van een uitgebreid testprogramma. Het uitgebreide kleurengamma van de KM-1 maakt elk CMYK ICC-profiel mogelijk, inclusief het ICC-profiel (International Color Consortium) FOGRA53. Een standaard lithografische kleurenproductieprinter met vier kleuren kan niet zo'n grote reeks kleuren printen.

"De gepatenteerde Dot Freeze UV-gedroogde KM-1-inkt van Konica Minolta garandeert de kleurstabiliteit tijdens het printproces zeer nauwkeurig bij een gemeten oplage van 500 exemplaren. De AccurioJet KM-1 heeft de Fogra-certificering behaald voor ICC-profielen: FOGRA39, 47, 51, 52, 53, Japan Colour en GRACoL Coated en Uncoated. Dit toont duidelijk aan dat deze printer geschikt is voor wereldwijde merken. Het geeft ook de nauwkeurigheid en consistentie van kleuren weer, ongeacht de markt waarin het drukwerk wordt geproduceerd."

Lees meer informatie op: https://www.konicaminolta.be/nl-be/hardware/inkjet/accuriojet-km-1
 

Over Fogra Research Institute for Media Technologies
Fogra Research Institute for Media Technologies is een onafhankelijk instituut dat zich richt op de verbetering van de print- en mediabranche. Leden van Fogra zijn kleine, middelgrote en grote bedrijven uit het hele industriële spectrum van fabrikanten van apparatuur tot producenten van gedrukte en elektronische media. Fogra voert toepassingsgericht onderzoek uit en is betrokken geweest bij de ontwikkeling van vele vooruitstrevende en wereldwijd erkende proces- en kwaliteitsinspectienormen. Als moderne dienstverlener voert Fogra inspecties uit die zijn afgestemd op de behoeften van de branche. Ook adviseert Fogra bedrijven over kwaliteitskwesties en bemiddelt bij technische geschillen. Het kapitaal van Fogra bestaat uit een enorme en voortdurend groeiende hoeveelheid kennis gecombineerd met een hoge mate van technologische expertise en een uitgebreid begrip van de huidige ontwikkelingen. Fogra stelt dit beschikbaar aan de industrie via talrijke publicaties, één-op-één consultancy, symposia en andere specialistische evenementen. Door mediabedrijven een deskundig netwerk aan te bieden en hen te ondersteunen bij het aanpassen van structurele veranderingen, wil Fogra nieuwe bedrijfstakken toegankelijk maken en ervoor zorgen dat de branche goed is voorbereid op de toekomst.


 

Schrijf u in voor onze webinars!

Schrijf u in voor onze webinars!