Konica Minolta lanceert hybride Dispatcher Paragon Cloud-model

| 16 mei 2023

Konica Minolta Business Solutions Europe kondigt met trots aan dat Dispatcher Paragon Cloud nu ook beschikbaar is als hybride model. Dit volgt op de lancering in februari van Dispatcher Paragon Cloud als een puur cloud-model voor organisaties die hun printmanagement naar de cloud willen verplaatsen.


Door de printinfrastructuur en het beheer naar de cloud te verplaatsen met Dispatcher Paragon Cloud kunnen klanten hun IT-kosten en totale eigendomskosten voor printservices aanzienlijk verlagen, de beveiliging van gegevens en documenten verbeteren en de last voor hun IT-afdelingen verminderen.
 
Om te kunnen voldoen aan de individuele behoeften van de klant heeft Konica Minolta besloten om Dispatcher Paragon Cloud in twee opties aan te bieden: het pure cloudmodel en het hybride model, waarbij het tweede model nu ook beschikbaar is. Het hybride model is de ideale oplossing voor organisaties waarvan het databeleid bepaalt dat data het lokale bedrijfsnetwerk niet mag verlaten, maar die toch willen profiteren van de talrijke voordelen die printmanagement in de cloud met zich meebrengt.
 
Met het hybride model wordt een edge-apparaat tussen de printapparaten en de server geplaatst, waardoor de printapparaten met de cloud worden verbonden. Dit apparaat beheert de printopdrachten en verzendt alleen de metagegevens naar de cloud voor rapportagedoeleinden. De printgegevens zelf blijven lokaal.
 
Omdat alleen de metadata wordt verzonden, leidt dit tot een lager netwerkbandbreedteverbruik en kunnen printtaken sneller naar de cloud worden gestuurd en verwerkt. Dit maakt het hybride model bijzonder geschikt voor organisaties op locaties met een instabiele internettoegang.
 
Net als bij het pure cloud-model is volledige gegevenscodering ook gegarandeerd met het hybride model en kunnen klanten, net als bij het pure cloudmodel, hun printmanagement binnen een paar minuten naar de cloud verplaatsen. De installatie duurt namelijk maximaal 15 minuten, wat een groot voordeel is in vergelijking met een on-premise-oplossing, waarvan de installatie soms dagen in beslag kan nemen.
 
Het hybride Dispatcher Paragon Cloud-model is nu verkrijgbaar.
 

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Expert Corporate Communications

Marketing

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Ontdek het potentieel van intelligente technologieën met Konica Minolta op drupa

Met de meest geavanceerde end-to-end smart factory digitale productielijnen die ooit in het openbaar zijn getoond, staan Konica Minolta en MGI met hun gezamenlijke aanwezigheid op drupa (Stand A65, Hal 8B) tussen 28 mei en 7 juni voor een...