Konica Minolta krijgt hoogste beoordeling van CDP en vermelding op Climate A-lijst 2021

| 8 februari 2022

Erkend als wereldleider in de strijd tegen klimaatverandering

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) ontvangt voor de zesde keer een vermelding als wereldleider op de Climate A-lijst van het CDP, een internationale non-profitorganisatie die zich bezighoudt met activiteiten om een duurzame economie te realiseren.


CDP Worldwide-Japan organiseert op 19 januari 2022 een online evenement ter ere van de organisaties die zijn opgenomen op de A-lijst van het CDP. Shoei Yamana, president en CEO van Konica Minolta, zal daar als vertegenwoordiger van een van de bedrijven op de A-lijst een toespraak houden.
 
De Climate A-lijst
Op de Climate A-lijst staan organisaties die zijn erkend als wereldleiders in termen van doelstelingen en acties die ze hebben ondernomen om klimaatverandering te bestrijden en informatie openbaar te maken. Van de ongeveer 12 duizend organisaties over de hele wereld die het CDP heeft beoordeeld, werden 204 organisaties (waaronder 56 Japanse organisaties) opgenomen op de A-lijst 2021, als erkenning voor hun inspanningen om de CO2-uitstoot te verminderen, de klimaatverandering tegen te gaan en bij te dragen aan een koolstofarme economie.
 
Hoe Konica Minolta klimaatveranderingsproblemen aanpakt
Konica Minolta streeft ernaar bij te dragen aan de Sustainable Development Goals (SDG's) en tegelijk de ontwikkeling van het bedrijfsleven en de menselijke samenleving te faciliteren. Met de 17 SDG's hebben de Verenigde Naties een wereldwijde holistische strategie ontwikkeld om de belangrijkste huidige uitdagingen het hoofd te bieden. Met name op het gebied van de SDG 'Klimaatactie' heeft Konica Minolta Business Solutions Europe al veel gedaan en heeft zich daarbij vooral gericht op een verantwoord gebruik van energiebronnen:
  • Sinds 2018 is het Europese hoofdkantoor CO2-neutraal.
  • Zowel het Europese hoofdkantoor als de dochterondernemingen in België, Litouwen, Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Oostenrijk, Zweden, Noorwegen, Spanje en de meeste locaties in Frankrijk gebruiken elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Met de wereldwijde toetreding tot RE100 zet het bedrijf zich in om in 2050 gebruik te maken van 100% hernieuwbare energie.
  • Sinds de introductie van het programma om CO2-neutraal printen mogelijk maken in 2015 hebben het bedrijf en haar klanten samen meer dan 40 duizend ton onvermijdelijke CO2-uitstoot gecompenseerd.
  • In 2019 is Konica Minolta begonnen met bizhub ECO, een service die een vooraf ingestelde eco-configuratie van multifunctionele kleurenprinters (MFP's) levert, en met het sponsoren van bomen in samenwerking met Treedom.
  • In 2020 introduceerde Konica Minolta AIRe Link, een tool om op afstand visuele ondersteuning te bieden dat meer dan 853 duizend kilometer aan reizen naar 3 duizend on-premise klanten heeft bespaard, wat betekent dat de productie van ongeveer 104 ton CO2-uitstoot is voorkomen.
  • Om van het transport over de weg over te schakelen op trein- of scheepstransport, gebruikt Konica Minolta binnenvaartschepen die via de Rijn van de haven van Rotterdam naar het hoofdmagazijn in het Duitse Emmerich varen.

Over het CDP
Het CDP is een mondiale non-profitorganisatie die het wereldwijde systeem voor het openbaar maken van milieugegevens beheert voor bedrijven, steden, landen en regio's. Het CDP werd opgericht in 2000 en werkt samen met meer dan 590 investeerders met meer dan 110 biljoen USD aan activa. De organisatie is een pionier op het gebied van het gebruik van kapitaalmarkten en bedrijfsinkoopactiviteiten om organisaties te motiveren hun effecten op het milieu openbaar te maken, de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, watervoorraden veilig te stellen en bossen te beschermen. Meer dan 14 duizend organisaties over de hele wereld maakten in 2021 hun gegevens openbaar via het CDP, waaronder meer dan 13 duizend bedrijven met een waarde van meer dan 64% van de mondiale marktkapitalisatie en meer dan 1.100 steden, landen en regio's. Geheel in lijn met de TCFD beheert het CDP de grootste milieudatabase ter wereld. CDP-beoordelingen worden vaak gebruikt om investeringen en aankoopbeslissingen te sturen naar een koolstofloze, duurzame en veerkrachtige economie. Het CDP is een van de oprichters van het Science Based Targets-initiatief, de We Mean Business Coalition, de Investor Agenda en het Net Zero Asset Managers-initiatief. Ga naar cdp.net of volg ons @CDP voor meer informatie.
 
Referentie: Beoordeling door externe partijen
Konica Minolta is momenteel opgenomen in de wereldwijde ESG-indexen en staat hoog in de ESG-ratings, zoals hieronder weergegeven.
                                   
FTSE4Good Index Series (VK) Opgenomen in de index sinds 2003
FTSE Blossom Japan Index (VK) Opgenomen in de index sinds de oprichting in 2017
MSCI Japan ESG Select Leaders Index (VS) Opgenomen in de index sinds de oprichting in 2017
MSCI Japan Empowering Women Index (VS) Opgenomen in de index sinds de oprichting in 2017
Dow Jones Sustainability Index (VS) Asia Pacific Index (DJSI Azië-Pacific): Opgenomen in de index sinds 2009
S&P/JPX Carbon Efficient Index (VS, Japan) Opgenomen in de index sinds de oprichting in 2018
S&P GLOBAL (VS) Opgenomen in de SAM Sustainability Award sinds 2013
(Vier keer als Goud en vijf keer als Zilver)
Corporate Knights (Canada) Gerangschikt in de top 100 van meest duurzame bedrijven ter wereld (2011, 2019, 2020 en 2021)
ISS-oekom (Duitsland) De hoogste Prime Status sinds 2011
CDP (VK) Opgenomen in de Climate A-lijst (2013, 2014, 2016, 2017, 2020 en 2021)
 
 

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Expert Corporate Communications

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu

Blogs

Blogs

5 tips voor duurzaam printen: een ecologische printstrategie in een groen Europa

Hoe groen is de IT-strategie van uw bedrijf? Duurzaamheid is niet alleen essentieel om onze planeet leefbaar te houden, de EU maakt rapportage errond binnenkort verplicht voor tal van bedrijven, waardoor het onderwerp hoog op ieders agenda...