Konica Minolta kondigt exclusief nieuw inline product aan met Plockmatic

| 23 maart 2022

Konica Minolta en de Plockmatic Group hebben hun samenwerking uitgebreid om de krachtige en veelzijdige SD-435/450-boekjesmakers te introduceren. Dit biedt een kostenefficiënte oplossing voor de afwerking van zware printproductie naar kleine en middelgrote CRD (centrale repro-afdelingen) en commerciële printomgevingen.


Het inline platform van de Plockmatic Group introduceert een architectuur die voor het eerst nieuwe functies mogelijk maakt in de marktsegmenten voor kleine tot middelgrote volumes van Konica Minolta's AccurioPress zwart-wit- en kleurenproductiemachines. De inline versies van de SD-435/450 zullen in 2022 exclusief door Konica Minolta worden verkocht.

De nieuwe systeemarchitectuur stelt klanten in staat boekjes van hoge kwaliteit te produceren, van A6 tot A4 liggend, en beschikt over alle belangrijke processen die nodig zijn voor het maken van hoek- en kantnieten, vouwen, rughoekvorming en full-bleed trimmen, allemaal gecombineerd in één gebruiksvriendelijk systeem.

Andere opties zijn:
  • RCT 3.0-module voor roteren, rillen, trimmen voor professioneel ogende, full-bleed getrimde en gerilde boekjes nu op vellen tot 620 mm lang, die ook kunnen worden uitgerust met actieve antistatische balken. Konica Minolta's TU-510 innovatieve trimmer en riller langs vier kanten kan worden gebruikt als alternatief voor de RCT-module.
  • Een afwerkingsmodule FM-400 met een nieuw ontwerp, een fronttrimmer en een vierkant vouwmechanisme in één eenheid. De module is gebaseerd op de succesvolle trimmer- en boekvouwmodules van de SD-500/350.
  • BST4000-boekstapelaar met hoge capaciteit voor meer productiegerichte locaties, waardoor lange onbeheerde oplagen mogelijk zijn. Deze kan direct na de SD-435/450 worden geconfigureerd of met een hoek van 90 graden.
Sinds de eerste partnerschapsovereenkomst tussen de twee bedrijven in 2016 bekend werd gemaakt, heeft Konica Minolta met succes de boekjesmakers Plockmatic SD-500, Plockmatic PowerSquareTM 160 en PowersquareTM 224 gelanceerd in de Plockmatic SD-435/450-serie. Dit betekent dat aan alle afwerkingsbehoeften van CRD's en commerciële printers wordt voldaan - en dat Konica Minolta's afwerkingsportfolio compleet is.

"De Plockmatic SD-435/450-serie verlegt de grenzen en zal voldoen aan de hoge eisen van klanten, die kunnen verschuiven naargelang de functionaliteit en de reeks vereiste applicaties, en die afhankelijk zijn van de specifieke productieomgeving", aldus Ines Wennemann, Product Manager Production Printing Division, Konica Minolta Business Solutions Europe. "Deze afwerkingssystemen bieden grote waarde voor elke CRD of commerciële printomgeving. Functies zoals de optie voor lange vellen, hoek- en kantnieten, vierkant vouwen en full-bleed trimmen vormen de sleutel tot succes, vooral in de kleurenproductiemarkt. De mogelijkheid om liggende A4-boekjes te produceren wordt steeds belangrijker voor klanten, die telkens naar nieuwe mogelijkheden zoeken."

quotation marks

Klanten beseffen dat de afwerking van documenten nog nooit zo belangrijk is geweest.

Johan Mikaelsson

Plockmatic VP Business Unit Inline & Group Technical supportJohan Mikaelsson, Plockmatic VP Business Unit Inline & Group Technical support, zei: "We zijn blij dat we onze succesvolle samenwerking met Konica Minolta kunnen uitbreiden met een exclusieve overeenkomst die beide organisaties ten goede komt. Klanten beseffen dat de afwerking van documenten nog nooit zo belangrijk is geweest. De SD-435/450-serie maakt gebruik van de nieuwste gepatenteerde Plockmatic-technologieën om uitvoer van topkwaliteit te leveren in een breed scala aan printapplicaties. Deze kunnen voor klanten op maat worden gemaakt en hiermee kunnen zij hun organisatie laten groeien in hun regio."   


Contact

Contact

Kevin Maarssen

Expert Corporate Communications

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta introduceert de volgende generatie multifunctionele apparaten uit de bizhub i-serie

Konica Minolta Business Solutions Europe heeft vandaag de opvolgers onthuld van de bekroonde MFP's (multifunctionele printers) en SFP's (single function printers) uit de bizhub i-serie. Het uitgebreide nieuwe assortiment bestaat uit 21...