Konica Minolta in lijst van 100 duurzaamste bedrijven ter wereld van 2019

| 31 januari 2019

Konica Minolta, Inc.(Konica Minolta) is opgenomen in de lijst "2019 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World" (2019 Global 100).


Corporate Knights, gevestigd in Canada, heeft Konica Minolta uitgeroepen tot een van de 2019 Global 100. Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF) (Davos Meeting), die van 22 tot 25 januari plaatsvond in Davos, Zwitserland. Dit is de tweede keer sinds 2011 dat Konica Minolta op de prestigieuze Global 100-lijst staat.

De 2019 Global 100 werden gekozen uit maar liefst 7536 toonaangevende bedrijven van over de hele wereld. De bedrijven werden beoordeeld op milieu-indicatoren, sociale indicatoren en bestuursindicatoren, en de vaardigheid in het promoten van diversiteit en innovatie. Op de lijst van bedrijven die excelleren in duurzaamheid staan 8 Japanse bedrijven.

Konica Minolta heeft zich als doel gesteld een bedrijf te worden dat wereldwijd essentieel is voor de samenleving door in samenwerking met stakeholders nieuwe waarden te creëren die innovatie opwekken. In het licht van het veranderende sociale en zakelijke landschap haalt Konica Minolta dit doel niet alleen met de identificatie van zes materialistische problemen van hoge prioriteit, maar ook door de sociale verantwoordelijkheid van het bedrijf te integreren in het management. Daarbij wordt gefocust op de volgende problematiek:

  • Milieu
  • Sociale innovatie
  • Klanttevredenheid en productveiligheid
  • Verantwoordelijke toeleveringsketen
  • Menselijk kapitaal
  • Diversiteit

Door op groepsbasis wereldwijde initiatieven te promoten die naadloos aansluiten op deze materialistische problemen, hoopt Konica Minolta bij te dragen aan de ontwikkeling van de zakelijke gemeenschap en de samenleving als geheel. Ook hopen ze bij te dragen aan de door de VN gestelde Sustainable Development Goals voor 2030.
Schrijf u in voor onze webinars!

Schrijf u in voor onze webinars!