Konica Minolta geselecteerd voor titel van 2022 CDP Supplier Engagement Leader

| 25 mei 2023

Konica Minolta, Inc. (Konica Minolta) is geselecteerd voor de titel van 2022 CDP Supplier Engagement Leader in de Supplier Engagement Rating van CDP, een internationale non-profitorganisatie die zich inzet voor een duurzame economie.


De Supplier Engagement Rating beoordeelt hoe effectief bedrijven met leveranciers samenwerken aan problemen op het gebied van klimaatverandering. De beoordeling is gebaseerd op de antwoorden die de bedrijven geven op geselecteerde vragen. Van alle bedrijven die hebben gereageerd, wordt slechts de top 8% geselecteerd als Supplier Engagement Leader. In het boekjaar 2022 maakten meer dan 18.700 bedrijven over de hele wereld, samen goed voor de helft van de totale wereldwijde marktkapitalisatie, hun milieugegevens bekend. 653 bedrijven, waaronder 131 Japanse bedrijven, werden uitgeroepen tot Supplier Engagement Leaders.
 
De activiteiten van Konica Minolta met betrekking tot CO2-neutrale partners
De onderscheiding is het resultaat van de proactieve samenwerking van Konica Minolta met diens leveranciers. Zij worden ondersteund met milieutechnologieën en expertise die zijn ontwikkeld dankzij activiteiten op de productielocaties om de milieu-impact, met name de CO2-uitstoot, te verminderen. In het verleden hebben de specialisten van Konica Minolta de locaties van leveranciers bezocht. Er werden milieudiagnoses gesteld en maatregelen voorgesteld om de situatie te verbeteren en tegelijkertijd de kosten te verlagen en het rendement op investeringen te waarborgen. Om meer bedrijven hiervan te laten profiteren, heeft het bedrijf een beoordelingstool voor energiebesparing ontwikkeld. Hiervoor is de expertise van specialisten gedigitaliseerd en is er een innovatief programma opgezet waarvoor geen on-site bezoeken nodig zijn.

In het boekjaar 2021 is Konica Minolta gestart met activiteiten op het gebied van CO2-neutrale partners. Hierbij ontvangen CO2-neutrale leveranciers een certificering als zij de doelstelling voor het gebruik van duurzame energie hebben gehaald, naast de conventionele doelstellingen op het gebied van energiebesparing.
  
Over het CDP
Het CDP is een mondiale non-profitorganisatie die het wereldwijde systeem voor het openbaar maken van milieugegevens beheert voor bedrijven, steden, landen en regio's. Het CDP werd opgericht in 2000 en werkt samen met meer dan 680 financiële instellingen met meer dan 130 biljoen USD aan activa. De organisatie is een pionier op het gebied van het gebruik van kapitaalmarkten en bedrijfsinkoopactiviteiten om organisaties te motiveren hun effecten op het milieu openbaar te maken, de uitstoot van broeikasgassen te verminderen, watervoorraden veilig te stellen en bossen te beschermen. Bijna 20.000 organisaties over de hele wereld maakten in 2022 hun gegevens openbaar via het CDP, waaronder meer dan 18.700 bedrijven die samen goed zijn voor meer dan de helft van de wereldwijde marktkapitaal, en meer dan 1.100 steden, landen en regio's. Geheel in lijn met de TCFD beheert het CDP de grootste milieudatabase ter wereld. CDP-beoordelingen worden vaak gebruikt om investeringen en aankoopbeslissingen te sturen naar een koolstofloze, duurzame en veerkrachtige economie. Het CDP is een van de oprichters van het Science Based Targets-initiatief, de We Mean Business Coalition, de Investor Agenda en het Net Zero Asset Managers-initiatief.
https://cdp.net/en
 
Referentie: Evaluatie door externe partijen
Konica Minolta is momenteel opgenomen in de wereldwijde ESG-indexen en staat hoog in de ESG-ratings, zoals hieronder weergegeven.
FTSE4Good Index Series (VK) Opgenomen in de index sinds 2003
FTSE Blossom Japan Index (VK) Opgenomen in de index sinds de oprichting in 2017
FTSE Blossom Japan Sector Relative IndexUK Opgenomen in de index sinds de oprichting in 2022
MSCI Japan ESG Select Leaders Index (VS) Opgenomen in de index sinds de oprichting in 2017
MSCI Japan Empowering Women Index (VS) Opgenomen in de index sinds de oprichting in 2017
Dow Jones Sustainability Index (VS) Asia Pacific Index (DJSI Azië-Pacific): Opgenomen in de index sinds 2009
S&P/JPX Carbon Efficient Index (VS, Japan) Opgenomen in de index sinds de oprichting in 2018
S&P Global Sustainability Yearbook (VS) Opgenomen in het Duurzaamheidsjaarboek sinds 2011
Corporate Knights (Canada) Gerangschikt in de top 100 van meest duurzame bedrijven ter wereld (2011, 2019-2023)
ISS ESG (VS) De hoogste Prime Status sinds 2011
CDP (VK) Opgenomen in de Climate A-lijst
(2013-2014, 2016-2017, 2020-2022)
 
 
 
 

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Marketing Communications Expert

Marketing

kevin.maarssen@konicaminolta.eu

News

News

5 tips voor duurzaam printen: een ecologische printstrategie in een groen Europa

Hoe groen is de IT-strategie van uw bedrijf? Duurzaamheid is niet alleen essentieel om onze planeet leefbaar te houden, de EU maakt rapportage errond binnenkort verplicht voor tal van bedrijven, waardoor het onderwerp hoog op ieders agenda...