Konica Minolta en Plockmatic kondigen partnerschap voor PowerSquare 160 aan

| 28 augustus 2019

Konica Minolta gaat samenwerken met de Plockmatic Group voor de verkoop van het PowerSquare 160-systeem voor het maken van brochures. De groeimogelijkheden worden hierdoor vergroot om te voldoen aan de behoeften van middelgrote tot grote klanten binnen de commerciële printmarkt.


De Plockmatic PowerSquare 160 is een aanvulling op Konica Minolta’s afwerkingsportfolio voor brochures (zes systemen in totaal). Het systeem wordt gebruikt in combinatie met de MK-737-interface voor de AccurioPress C6100-serie printers, voor meer efficiëntie binnen het bedrijf en meerwaarde voor professionele gebruikers.

De Plockmatic PowerSquare 160 wordt gebruikt om te voldoen aan de groeiende vraag naar digitaal geprinte producten. Hieronder vallen modetijdschriften, menu's, producthandleidingen, bedrijfsbrochures, aangepaste catalogi, promotiemateriaal, boeken in het steeds populairdere A4-liggend (landscape) formaat en drukwerk voor banners of lange vellen. Middelgrote tot grote drukkerijen zijn de belangrijkste doelgroep.

De in Zweden gevestigde Plockmatic Group is sinds 2016 partner van Konica Minolta. Toen werd de SD-500 met succes geïntroduceerd bij klanten. De nieuwe Plockmatic PowerSquare 160 kan naast standaardformaten zoals A4- en A5-brochures ook aan drie zijden bijgesneden, gevouwen A4 of 8,5x11-inch folders printen. Het is een geïntegreerd systeem dat vellen in een enkele eenheid niet, vouwt en bijsnijdt en het bevat standaard een fronttrimmer. Trimmen aan twee zijden is een optionele functie.

Wanneer een trimmer voor twee zijden is meegeleverd, kan het systeem boeken produceren tot 200 x 105 mm in de online modus en A6 in de handmatige invoermodus. De PowerSquare 160 heeft ook een uniek, uitzonderlijk nauwkeurig papiertransportsysteem. Het controlesysteem omvat diagnose op afstand voor preventief onderhoud. Ondersteuning en service worden geleverd door Konica Minolta binnen zijn eigen distributiekanalen.

De eerste feedback van klanten was zeer positief. De toevoeging van de Plockmatic PowerSquare 160 is een welgekome aanvulling op ons groeiende portfolio op het gebied van printen en afwerking. Naarmate we onze aanwezigheid blijven vergroten en onze unieke aanpak binnen de high-end commerciële printmarkten ontwikkelen, is het van essentieel belang dat we onze klanten zakelijke hulpmiddelen en inzicht bieden zodat zij nieuwe markten kunnen veroveren en hun eigen klanten meerwaarde kunnen bieden.

Scott Russell, Vice President, Inline Systems & Group Marketing: "We weten dat goede producten cruciaal zijn voor een volledige printoplossing en dat deze samenwerking met Konica Minolta voor klanten tastbare voordelen oplevert. Als printaanbieder wordt van je verwacht dat je steeds meer doet met minder middelen, vooral omdat steeds meer klanten op maat gemaakte oplossingen verwachten. Hoe een geprint document eruitziet en aanvoelt is essentieel, dus documentafwerking is nog nooit zo belangrijk geweest"
 

Over Plockmatic Group
De Plockmatic Group, gevestigd in Stockholm Zweden, is een wereldwijde leverancier van afwerkoplossingen voor print- en postbedrijven. Met meer dan 40 jaar ervaring hebben we een solide reputatie opgebouwd als een efficiënte en flexibele leverancier van afwerkoplossingen. Onze technologieën maken inline verbinding met een digitaal printsysteem of offline procestoepassingen. We bieden ook een reeks post-invoegingssystemen die op OEM-basis worden verkocht, rechtstreeks door Plockmatic of via een netwerk van gespecialiseerde dealers. Onze oplossingen worden tegenwoordig in meer dan 50 landen verkocht onder de merknamen Plockmatic en Morgana.


 

Schrijf u in voor onze webinars!

Schrijf u in voor onze webinars!