Konica Minolta en MOBOTIX slaan de handen ineen voor sterke groei

| 19 maart 2019

Sinds Konica Minolta in 2016 het meerderheidsaandeel overnam van MOBOTIX, de Duitse fabrikant van intelligente video-oplossingen, hebben beide bedrijven hun klantenbestand en bedrijf aanzienlijk kunnen uitbreiden. Alleen al in Europa heeft het partnerschap al meer dan 70 klanten en het plan is om continu uit te breiden. In het financiële jaar 2019 worden er plannen gemaakt voor marktaanwezigheid in 21 landen over het hele continent met een eigen verkoopafdeling. Beide bedrijven streven ernaar om een opwaartse impuls te geven aan hun beveiligingsoplossingen, en om nieuwe intelligente video-oplossingen te ontwikkelen en aan te bieden die de expertise van beide bedrijven combineren om nog meer voordeel te kunnen bieden aan hun klanten.


"MOBOTIX is een strategische partner van Konica Minolta en we hebben met gezamenlijke ontwikkeling in het afgelopen jaar zeer goede vooruitgang geboekt. Daarom zal deze verder worden uitgebreid om innovatieve videotechnologie nog sneller te ontwikkelen," aldus Yuji Ichimura, senior executive officer van Konica Minolta. Met financiering van Konica Minolta breiden beide bedrijven hun activiteiten voor co-ontwikkeling uit en richten ze zich op een nieuw video-/IoT-platform. Ook de activiteiten groeien, aangezien Konica Minolta haar marktactiviteiten uitbreidt om te voldoen aan de toenemende vraag van klanten uit een breed scala aan sectoren zoals productie, logistiek, transport, gezondheidszorg, detailhandel en horeca.

"Onze intelligente video-oplossingen zorgen niet alleen voor de hoogste beveiligingsniveaus, ze helpen onze klanten ook om hun processen aanzienlijk te verbeteren door hun workflows en productie te monitoren en te optimaliseren voor kwaliteitsbewaking", legt Shintaro Inoue, Manager MOBOTIX Business, Konica Minolta Business Solutions Europe uit. Een voorbeeld: "Voor een van onze klanten documenteren we de inspectie van een eindproduct via een van onze cameraoplossingen. Met camera's die ook de verzending bewaken, kan het bedrijf controleren en documenteren of de goederen goed zijn verpakt en zonder fouten of ontbrekende onderdelen zijn verzonden. Als er klachten binnenkomen, kan dit worden gecontroleerd."

Konica Minolta en MOBOTIX breiden hun portfolio uit met dergelijke oplossingen. Projecten worden geïmplementeerd na een grondige analyse en overleg met de klant om aan hun specifieke behoeften te voldoen. De oplossingen zijn ook ontwikkeld om te voldoen aan hun vereisten voor gegevensbescherming, met name met betrekking tot de AVG. Het opslaan en overschrijven van opgeslagen informatie gebeurt in overeenstemming met deze regelgeving. De Mx edge computing intelligente videocamera is met deze eisen gecertificeerd door Syss. Met het toenemende belang van cyberbeveiliging zorgen beide bedrijven ervoor dat hun oplossingen voldoen aan de hoogste eisen. Zij kunnen ze indien nodig integreren in een algemene beveiligingsstrategie. Dit kan de werking van het gehele systeem omvatten, inclusief camera's, firewalls, switches en gegevensopslag, bijvoorbeeld door gebruik te maken van Konica Minolta's expertise en oplossingen op het gebied van IT-diensten en beveiliging.

Konica Minolta is de grootste aandeelhouder van MOBOTIX en heeft in 2016 ongeveer 65 procent van het aandelenkapitaal van het bedrijf verworven. Gezamenlijke inspanningen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling blijven innovatie stimuleren op het gebied van onder andere intelligente edge-videosystemen die bewegingspatronen analyseren voor beveiligings- en efficiëntiedoeleinden.

Meer informatie over de Konica Minolta's introductie van de MOBOTIX intelligente videobeveiligingsoplossingen in de Verenigde Staten: https://kmbs.konicaminolta.us/kmbs/about/news-releases/news/kmbs-launches-intelligent-video-security-solution 

 

 


 

Schrijf u in voor onze webinars!

Schrijf u in voor onze webinars!

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Expert Corporate Communications

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu