Konica Minolta behaalt Fogra-accreditatie voor de AccurioPress C14000- en C4080-serie

| 28 maart 2022

Twee snelle digitale kleurenprintsystemen van Konica Minolta zijn bekroond met een internationale FograCert VPS-certificering (Validation Printing System). Dankzij de topproducten uit de AccurioPress C14000-serie en de AccurioPress C4080-serie kunnen klanten zich verder aanpassen aan de veranderende marktbehoeften en nieuwe inkomstenstromen ontwikkelen.Fogra, een Duits onderzoeksinstituut voor mediatechnologieën, bekroont printproductiesystemen die aantoonbaar voldoen aan de ISO-normen, op basis van meetbare criteria.

Fogra vond dat de Konica Minolta AccurioPress C14000-serie en C4080-serie ‘voldoen aan alle criteria van dit programma in de geteste configuraties'. De productieprinters zijn nu gecertificeerd wanneer de optionele EFI Fiery of Konica Minolta-controllers worden gebruikt.

De Fogra-accreditatie volgt op uitgebreide tests in verschillende printomstandigheden, die een breed scala aan mogelijkheden beslaan. Het gaat hierbij om PDF/X-conformiteit, materiaalkleurproeven, glans en fluorescentie, kleurnauwkeurigheid, uniformiteit, duurzaamheid en lichtechtheid. Andere factoren waren vervaging, herhaalbaarheid op lange en korte termijn, wrijfbestendigheid van de print, overdracht van kleurwaarden, grenzen van toonwaarden bij de reproductie, beeldregister en oplossend vermogen en marge-informatie. 

De AccurioPress C14000-serie, het eerste uitstapje van Konica Minolta in het segment voor tonerprintsystemen voor hoge volumes, werd in oktober 2019 op de markt gebracht. De AccurioPress C14000 print 140 pagina's per minuut (ppm) in A4, terwijl de AccurioPress C12000 dezelfde hoge printkwaliteit en een vrijwel even hoge snelheid van 120 ppm biedt.  

De AccurioPress C4080-serie van Konica Minolta omvat productieprinters op instap- en middenniveau die klanten ook helpen opnieuw na te denken over grafische communicatie. Het gaat dan om de volgende modellen: de AccurioPress C4080 met een snelheid van 81 ppm, de AccurioPress C4070 (71 ppm) en de AccurioPrint C4065 (66 ppm).

quotation marks

We worden erkend als leider in de transformatie van printwerk en zijn verheugd dat we de Fogra-accreditatie hebben gekregen voor de AccurioPress C14000-serie en de AccurioPress C4080-serie

Ines Wennemann

Production Printing Manager, Konica Business Solutions Europequotation marks

Het gaat niet langer alleen om het hebben van de beste technologie. In samenwerking met onze klanten helpen wij ideeën vorm te geven en te herzien, terwijl we blijven ontwikkelen en onze klanten op commerciële en andere markten laten groeien. De arbeidsmarkt verandert voortdurend en we zijn er trots op dat we klanten kunnen ondersteunen met onze vindingrijke benaderingen, zodat ze zich nog beter kunnen ontwikkelen met onze bekroonde systemen.

Karl Friedrich Edenhuizen

Product Manager Production Printing Group 

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Expert Corporate Communications

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu

News

News

Konica Minolta introduceert de volgende generatie multifunctionele apparaten uit de bizhub i-serie

Konica Minolta Business Solutions Europe heeft vandaag de opvolgers onthuld van de bekroonde MFP's (multifunctionele printers) en SFP's (single function printers) uit de bizhub i-serie. Het uitgebreide nieuwe assortiment bestaat uit 21...