Cloudservices gemakkelijker, veiliger en betaalbaarder maken voor elke organisatie

| 23 juni 2022

We hebben allemaal ervaring met cloudservices: van bankieren en online winkelen tot streaming van entertainment en het alomtegenwoordige gebruik van dataopslag en de bijbehorende services die ons in het dagelijks leven helpen. De cloud is net zo belangrijk voor organisaties die gemak, flexibiliteit en zekerheid willen, en de meeste waarde uit hun systemen en services willen halen. Als u goede prestaties en waar voor uw geld wilt, is het verstandig om belangrijke functies uit te besteden aan een betrouwbare cloudleverancier. Zelfs grote organisaties met een aanzienlijk IT-budget en interne resources zullen naar de cloud overstappen om toegang te krijgen tot gespecialiseerde applicaties.


De voordelen van de cloud
In het algemeen kunnen de voordelen van het gebruik van cloudgebaseerde zakelijke diensten in twee hoofdcategorieën worden onderverdeeld. Ten eerste biedt het beheer van een beperkte IT-afdeling binnen een organisatie aanzienlijke voordelen, zoals de afschaffing van overheadkosten in de vorm van speciale systemen en professionals die deze systemen moeten beheren.
 
Ten tweede zijn er ook aanzienlijke voordelen op het gebied van flexibiliteit en beschikbaarheid van services voor IT-gebruikers. Services hoeven alleen te worden ingekocht wanneer ze nodig zijn en zijn onmiddellijk beschikbaar wanneer u uw activiteiten opschaalt om aan de marktvraag te voldoen.
 
Alle services op één plek
Nu veel organisaties de flexibiliteit van digitale transformatie willen gebruiken (vooral om extern of hybride werken en zakelijke flexibiliteit mogelijk te maken), bieden cloudservices een voor de hand liggende en aantrekkelijke oplossing. Voor velen betekent dit een overstap van vooral fysieke documenten naar gestroomlijnde elektronische workflows, die het arbeidsintensieve maar essentiële proces van documentverwerking helpen automatiseren.  
 
Dit vormde de inspiratie voor het cloudgebaseerde Workplace Pure-platform (voorheen bekend als bizhub Evolution), dat in 2016 door Konica Minolta Europe zelf werd ontwikkeld en sindsdien voortdurend is uitgebreid. Dit platform biedt 24/7 toegang tot services die voortdurend in ontwikkeling zijn, zoals het centraal uploaden naar cloudopslagplaatsen, cloudprinten, veilig printen voor bezoekers en slimme documentconversie en -vertaling. Alles geautomatiseerd en gestroomlijnd vanuit één vertrouwde bron.
 
Workplace Pure verhoogt uw dagelijkse productiviteit door zakelijke workflows te centraliseren en goed geïntegreerde dagelijkse werkgewoonten te stimuleren, waardoor betere samenwerking mogelijk is. Kortom, het organiseert deskundig en automatisch uw workflows en beheert hoe uw team ermee werkt. 
 
Integratie van Workplace Pure met externe cloudopslagservices (zoals Dropbox, Google Drive, MS OneDrive en SharePoint Online) zorgt ervoor dat organisatieteams volledige maar veilige toegang hebben tot zulke opslagservices, zodat ze naadloos kunnen samenwerken en mogelijke problemen met datasilo's, delen en synchroniseren of beveiliging worden voorkomen.
 
De Cloud Print-service biedt ultieme flexibiliteit dankzij locatieonafhankelijk beveiligd printen vanuit verschillende applicaties, met een snelle en eenvoudige implementatie. U kunt rechtstreeks printen vanuit een applicatie (zoals Microsoft Word), via een browser op uw smartphone of tablet, vanuit uw Google-omgeving of via Microsoft Universal Print, allemaal via Workplace Pure met behulp van veilige follow-me-verificatie. Met Workplace Pure hoeven organisaties zich geen zorgen meer te maken over hun printinfrastructuur met printers, servers, stuurprogramma's, applicaties en netwerk. Dankzij het beheer door Konica Minolta is de printomgeving altijd up-to-date en conform de nieuwste beveiligingsnormen. Bovendien besparen organisaties kosten: ze hoeven niet vooraf in een printinfrastructuur te investeren en betalen alleen voor de services die ze daadwerkelijk gebruiken. Een ander voordeel is dat Konica Minolta de printomgeving flexibel kan aanpassen aan de behoeften van de organisatie en kan op- en afschalen, wat belangrijk is in markten die steeds dynamischer worden en meer dan ooit om flexibiliteit vragen.
 
De Secure Guest Print-service maakt het voor bezoekers eenvoudig om vanaf hun mobiele apparaten op een eenvoudige en zeer intuïtieve, maar volledig veilige manier te printen. Hierdoor is de service ideaal voor onder andere hotels, bibliotheken en de educatieve sector, en blijft elke organisatie beschermd.
 
Met de service Converteren worden papieren of digitale documenten geconverteerd naar Word-, Excel- of PDF-bestanden, zodat elk document volledig doorzoekbaar wordt. Als u documenten snel en nauwkeurig wilt vertalen in een andere taal, gebruikt u de service Vertalen van Workplace Pure: krachtige, AI-gestuurde machinevertalingen van vrijwel elke brontaal naar vrijwel elke doeltaal (allemaal via smartphone/tablet, desktopcomputer of de bizhub-systemen van Konica Minolta, 24/7/365).
 
Bovendien kunt u met de EasyFlow-service van Workplace Pure documenten (zoals facturen, contracten, vakantieaanvragen, onkosten en vergoedingen) uploaden en elektronisch doorsturen naar de aangewezen persoon voor goedkeuring en digitale ondertekening met één tik of klik. Dankzij de flexibiliteit om de workflow aan te passen aan verschillende documenttypen, gebruikers en goedkeurders, voorkomt u het risico van verloren of zoekgeraakte documenten, en maakt u het hele proces sneller en betrouwbaarder. Zo vermindert u overbodige werklast en frustratie.
 
Zeer veilig
Workplace Pure kan elke organisatie ondersteunen in de transformatie naar een totaal documentworkflowbeheer, maar zonder dat daarvoor diepgaand technisch inzicht nodig is of dat u zich druk hoeft te maken over de inhouse implementatie van deze oplossingen. Workplace Pure is uniek op de markt en wordt rechtstreeks gehost door Konica Minolta als leverancier (zonder tussenliggend platform), waardoor er geen extra software geïnstalleerd hoeft te worden.
 
Het datacenter dat Konica Minolta hiervoor gebruikt, is het Open Telekom Cloud (OTC) in Duitsland, waar alle gedeelde gegevens worden gehost en beschermd in overeenstemming met de strengste EU-wetgeving, waaronder de AVG. Om de hoogst mogelijke gegevensbeveiliging en -beschikbaarheid te garanderen, worden alle services via drie beschikbaarheidszones verdeeld over verschillende schaalgroepen. Dit betekent dat met Workplace Pure de gegevensbeveiliging, die voor elke organisatie altijd van het grootste belang is, volledig verzekerd is.
 
In tegenstelling tot concurrerende services draait Workplace Pure niet alleen op een multifunctionele printer, maar zijn alle services ook volledig toegankelijk via een browser op een tablet, laptop of smartphone. Dit maakt het systeem zeer gebruiksvriendelijk en flexibel om in de behoeften van uw organisatie en uw team te voorzien. 
 
Voor nog meer gemoedsrust is Workplace Pure ook getest en goedgekeurd door vertrouwde externe organisaties, zoals de onlangs vernieuwde technische certificering Chrome Enterprise Recommended van Google, die aangeeft dat het platform volledig geschikt is voor gebruik op het Chrome-besturingssysteem. Het platform heeft ook een zeer gerespecteerde Buyers Lab Gold-beoordeling van Keypoint Intelligence, 's werelds belangrijkste autoriteit op het gebied van imagingsoftware, -hardware en -services, en is het in de BLI Pick Awards uitgeroepen tot Outstanding Cloud Document-Services Platform.
 
Essentiële zakelijke flexibiliteit
In welke sector u ook werkt, uw organisatie moet zich kunnen richten op kernactiviteiten in plaats van veel tijd en middelen te besteden aan het beheer van documenten. Dit geldt vooral in het post-pandemische landschap, waar de concurrentie zwaar is en uw concurrenten vechten om aan extreme klanteisen te voldoen, ongeacht de situatie.
 
Als vertrouwde en ervaren leverancier van digitale werkplekken heeft Konica Minolta Workplace Pure ontworpen als de perfecte oplossing voor elke organisatie die een gestroomlijnde en flexibele cloud-first bedrijfsstrategie wil omarmen. In de praktijk ondersteunt de oplossing al allerlei soorten organisaties.
 

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa gebruikt bijvoorbeeld Secure Guest Print van Workplace Pure in al haar luchthavenlounges om de mobiele werkbehoeften van klanten te ondersteunen met een gratis print- en kopieerservice via multifunctionele printsystemen met wifi. Dit biedt klanten van Lufthansa een aanzienlijke toegevoegde waarde.
 
Watermanagementbedrijf Global Omnium maakt gebruik van de services Converteren naar Word en Vertalen om aanbestedingsprocessen veilig, snel en betrouwbaar te ondersteunen. Dit kan ook buiten de kantooromgeving worden gedaan, wat mobiel werken mogelijk maakt via het uiterst veilige cloudmodel van Konica Minolta. Hierdoor kan het Global Omnium-team zeer flexibel inspelen op veranderende werkplekvereisten.
 
Toonaangevend uitzendbureau Randstad vertrouwt op Workplace Pure voor de ondersteuning van zijn desksharingconcept. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de Cloud Print-service en follow-me-printen, zodat medewerkers naar elke printer (in elk filiaal) kunnen gaan om zichzelf te verifiëren en te printen, terwijl persoonsgegevens volledig beschermd blijven. Het bedrijf is ook onder de indruk van de plug-in van Konica Minolta voor de Chrome-browser, waardoor de service niet alleen voor notebooks van het team, maar ook voor Google Chromebooks beschikbaar is en daarbij ook een zeer veilige interface naar Google Workspace biedt.    

Klik hier voor meer informatie over Workplace Pure van Konica Minolta en hoe dit platform u kan helpen bij de groei van uw organisatie. 
 

Contact

Contact

Kevin Maarssen

Expert Corporate Communications

Kevin.Maarssen@konicaminolta.eu

Wapen uw bedrijf tegen hackers: begrijp de 5 fasen van een cyberaanval

Iedereen weet waarvoor termen als 'hacken' en ‘cybercriminaliteit’ staan. Maar wat betekent dat vandaag de dag voor uw bedrijf? Hoe herkent u de symptomen? Wat zijn de beste remedies? En waar kunt u terecht voor adequate...