Konica Minolta’s IQ-501 Intelligent Quality Care: een baanbrekende technologie voor de printindustrie

| 21 maart 2019

Konica Minolta's IQ-501 Intelligent Quality Care is een unieke en baanbrekende technologie voor de printindustrie. Het is het resultaat van een niet eerder vertoonde vorm van teamwork tussen Konica Minolta's afdelingen mechanica, elektronica, software en sensing


De technologie zorgt ervoor dat printprofessionals een snellere en eenvoudigere controle van kleurbeheer, kleurconsistentie en beeldregistratie tot hun beschikking hebben. Daarnaast worden de insteltijden van opdrachten korter en daalt de afvalkost als gevolg van kleurinstabiliteit en foutieve registratie.

Door de IQ-501 Intelligent Quality Care worden er voor de eerste keer in dit segment automatisch kleurcontrole, dubbelzijdige registratie en aanpassingen in realtime uitgevoerd. De IQ-501 is beschikbaar voor alle Konica Minolta AccurioPress-systemen. De gepatenteerde algoritmes combineren de snelheid en efficiëntie van CCD-scannen met de nauwkeurigheid van spectrofotometrie. Dit is allemaal geïntegreerd in het drukproces, ook een unieke factor in de industrie.

De combinatie van de snelheid van de CCD-technologie en de nauwkeurigheid van spectrofotometrie is de kern van de oplossing en is nog nooit eerder met succes tot stand gekomen. Door de baanbrekende beeldverwerkingssoftware vullen de twee CCD-scanners van IQ-501 en de spectrofotometrie van Konica Minolta's FD9 sensing-technologie elkaar perfect aan. 

Het meten van kleuren en de registratie gebeurt nu automatisch, in-line en zeer nauwkeurig voor elke pagina die door de productieprinter gaat. Het is voor operators niet langer nodig om de vaak ingewikkelde en saaie handmatige processen van kleurbeheer uit te voeren. Door het IQ-501-systeem blijft de densiteit en getrouwheid van kleuren tijdens afdruktaken constant, doordat ieder vel papier realtime wordt gecontroleerd, meteen gesloten feedbacksysteem dat zorgt voor een constante aanpassing. Indien noodzakelijk.

Om die reden is IQ-501 Intelligent Quality Care een passende technologie voor drukkers en klanten die printers aanschaffen. Het helpt automatisch bij het produceren van herhaalbare, nauwkeurige kleuren en beeldregistratie op elk vel, over de lengte van een afdruktaak en in realtime, wat zowel tijd als kosten bespaart. In plaats van zich druk te maken over de consistentie van de geprinte uitvoer, hebben gekwalificeerde operators hierdoor de mogelijkheid om zich te concentreren op meer veeleisende en winstgevende taken. Het is een unieke oplossing die gebruik maakt van de uitgebreide expertise van Konica Minolta op het gebied van beeldverwerking en kwaliteitscontrole en voor de klanten van Konica Minolta zijn er meetbare voordelen:

Men kan zeker zijn van een perfecte registratie van de voor- en achterzijde, met automatische aanpassing van de beeldpositie, kanteling en rotatie die is gebaseerd op wat de scanner van elk vel papier kan lezen aan de hand van speciale registratiemerktekens. Deze gegevens kunnen worden opgeslagen in de papiercatalogus om opnieuw te gebruiken wanneer dat type media opnieuw wordt geselecteerd. Een ander belangrijk voordeel is dat de snelheid gedurende het hele proces constant blijft. 

Door de IQ-501 Intelligent Quality Care kan men eenvoudiger en sneller een printerprofielgenereren, en een aantal softwaretoepassingen voor ICC-profilering hebben direct toegang tot het systeem. Gedrukte vellen papier kunnen automatisch worden vergeleken met standaarden uit de industrie, zoals IS012467, zodat de verschillen duidelijk zichtbaar zijn en klanten daardoor weten dat elke printopdracht voldoet aan de standaard.


 

Schrijf u in voor onze webinars!

Schrijf u in voor onze webinars!