Mededeling Konica Minolta over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne / Gevolgen voor het zakenverkeer tussen Konica Minolta en het filiaal van Konica Minolta in Rusland  


Hoofddorp, Nederland, 1 maart 2022

Beste klant, Beste Partner,

In het midden van Europa worden we nu geconfronteerd met een afschuwelijke, wrede en verwoestende oorlog. In naam van Konica Minolta Europa veroordelen wij elke daad van geweld en oorlogsvoering.

Uiteraard houden wij ons aan de sancties die zijn opgelegd door de internationale gemeenschap, waaronder de EU, de VS en Japan. Als gevolg van de sancties voor de financiële sector en de interne maatregelen van de Russische regering zijn ook de betalingen tussen ons Europese hoofdkantoor en Konica Minolta Business Solutions Russia voorlopig opgeschort. Wij betreuren het dat dit gevolgen kan hebben voor onze collega's in Rusland, maar hopen op hun begrip.

Wij betreuren het ten zeerste dat dit ook gevolgen kan hebben voor uw bedrijf en hopen op uw begrip.

Onze gedachten gaan uit naar onze collega's in Oekraïne. Wij staan in contact met onze collega's uit Oekraïne en zorgen ervoor dat zij huisvesting, medische en psychologische zorg en voedsel krijgen wanneer zij een buurland binnenkomen en wij willen onze dankbaarheid betuigen aan onze collega's in Polen, Hongarije, Roemenië, Tsjechië en Slowakije, die op ontroerende wijze voor onze Oekraïense collega's en hun gezinnen zorgen. We vragen ook onze collega's in Rusland om begrip. Tenslotte maken wij bij Konica Minolta allemaal deel uit van een Europese familie en niemand, van welke nationaliteit dan ook, is voorstander van een oorlog - waar dan ook, op welk moment dan ook.

Moge dit zo snel mogelijk eindigen om verdere ellende en lijden te voorkomen.

Tadahiko Sumitani
President Konica Minolta Business Solutions Europa

Europese Management
Konica Minolta Business Solutions Europa

Xavier Biermez
Managing Director 
Konica Minolta Business Solutions Belgium & The Netherlands