Patient Experience Management Solution

 

Het spreekt voor zich dat zorginstellingen zich op dagelijkse basis concentreren op het leveren van de beste zorg voor elke patiënt. De patiënt staat dan ook steeds centraal in de zorgsector, maar het is van essentieel belang om deze ook nauwer te betrekken bij de evaluatie en optimalisatie van de zorgverlening.  

Om een optimale zorgervaring te kunnen leveren moet de zorgverlener steeds beschikbaar zijn om de patiënt te helpen waar nodig. Als organisatie moet u er dan ook voor zorgen dat zorgverleners beschikken over de juiste middelen om hun job zo goed mogelijk uit te voeren en het de patiënt zo aangenaam mogelijk te maken. Maar hoe ervaart uw patiënt de zorgverlening van uw instelling? Hoe meet u deze patiëntervaringen? Beschikt u wel over de juiste metrics om beter te kunnen sturen? 

Communicatie over en met de patiënt en diens familieleden kan op verschillende manieren gebeuren. Transparantie van informatie en oprechte aandacht vormen daarbij belangrijke pijlers voor een positieve zorgervaring. De manier van communiceren en het gebruikte medium kunnen een doorslaggevende bijdrage leveren aan die positieve beleving. 
 

Patient Experience Management met Konica Minolta 

Om u te helpen bij het monitoren en optimaliseren van de patiëntbeleving ontwikkelde Konica Minolta het Patient Experience Management Systeem. Dit systeem stelt u als zorgorganisatie in staat om bij te sturen op beschikbare resources ten behoeve van de patiënt. Concreet biedt het Patient Experience Management System van Konica Minolta uw zorginstelling de mogelijkheid om het hoogste niveau van patiënttevredenheid te bereiken. Zo zijn ook uw zorgverleners voorbereid en uitgerust om hun werk op de meest efficiënte manier uit te voeren.  

De belangrijkste voordelen van ons systeem zijn: 
 

 • Wachttijden van patiënten verminderen 
 • Patiënten te allen tijde binnen uw zorginstelling volgen 
 • Realtime berichten om familie op de hoogte te houden 
 • Vermindering van 50% voor registratieprocedures 
 • Verbetering van de patiënttevredenheidsscores  
 • Proactief beheer van personeel met realtime waarschuwingen 

Het bereiken van de beste patiëntervaring is immers cruciaal om competitief te blijven op een markt die steeds concurrentiëler wordt en waarin ook vergoedingen steeds verder evolueren.  
 

Functionaliteiten Patient Experience Management Systeem 

Het Patiënt Experience Management System van Konica Minolta biedt ook enkele interessante features voor uw zorginstelling: 
 

 • Patiënt notities 

De medewerker of zorgverlener kan notities in het dossier van de patiënt of cliënt zetten om speciale kwesties of overwegingen te beschrijven. 
 

 • Lobby display 

Met dit systeem voorziet Konica Minolta ook een display in de wachtkamer om patiënten de weg te wijzen en familieleden realtime statusupdates te geven. Het geeft een geluidssignaal en/of bericht wanneer een assistent-arts beschikbaar is. Tussen deze meldingen door kan het systeem worden ingesteld om marketing- en informatieve berichten aan patiënten te tonen terwijl zij wachten. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde ziekenhuisdiensten.
 

 • Geavanceerd berichtenverkeer 

Waarschuwingen en meldingen worden aan clinici, portiers en familieleden van patiënten gestuurd via e-mail of sms. 
 

 • Waarschuwingen en kennisgevingen  

Er worden waarschuwingen en kennisgevingen gestuurd naar managers wanneer belangrijke prestatiedrempels worden benaderd. Dit stelt het management in staat actie te ondernemen om vertragingen of knelpunten aan te pakken voor deze uitmonden in klachten van patiënten. 
 

 • Elektronische wachtlijsten en wachtrijbeheer  

De mogelijkheid om meerdere wachtlijsten te prioriteren, patiënten naar assistenten te begeleiden op basis van de vereiste vaardigheden en voorkeuren van de patiënt. Denk bijvoorbeeld aan financieel advies, taal, verschuldigd saldo, enzovoort. Zo kunt u ook deze activiteiten in realtime meten en vastleggen. 
 

 • Realtime management dashboard 

Met deze functie bewaakt u de prestatiegegevens van alle locaties, afdelingen en gebruikers om knelpunten in real-time te identificeren en actie te ondernemen alvorens de wachttijden de vastgestelde prestatiedrempels overschrijden. 
 

 • Voorbereiding registratiepakket 

Inschrijfformulieren die zijn voorbereid tijdens de pre-arrival kunnen worden afgedrukt en door de patiënten worden bekeken terwijl ze wachten. Dat versnelt de laatste registratiestap en geeft patiënten iets te doen terwijl ze wachten. 
 

 • Uitgebreide rapportages  

Uitgebreide rapportage van belangrijke kengetallen wordt ondersteund per site, afdeling, peer group of gebruiker. Bovendien kunnen ad-hoc rapporten beschikbaar worden gesteld voor alle vastgelegde en beheerde gegevenselementen voor locaties die over de expertise beschikken om hun eigen door de gebruiker gedefinieerde rapporten op te stellen. 
 

Heeft u interesse in het Patient Experience Management Systeem van Konica Minolta of had u graag bijkomende informatie? Neem dan snel contact op met ons! We bekijken samen met u de mogelijkheden voor uw zorginstelling.  
 

Bekijk onze Health&Care blogs!

Konica Minolta tekent opnieuw de Green Deal Samen werken aan duurzame zorg

Wij hebben aangetoond dat we met onze technologie duurzaamheid in het algemeen en specifiek binnen de zorgsector kunnen helpen. Om te benadrukken dat we ons hier actief voor inzetten en blijven inzetten hebben we, als eerste en enige van onze...

Ontdek onze andere oplossingen!

Cloud Services

Cloud is een containerbegrip vandaag te dag, er zijn echter veel smaken, hybrid, on-premise, public en private. De keuze hierin is niet evident, wij assisteren uw organisatie met het maken van de juiste keuze. Laat het niet uit de Cloud lopen!
 
 

Compliance Services

Het voldoen aan wet- en regelgeving is geen eenvoudige opgave. Wij willen uw organisatie begeleiden bij het voldoen aan de laatste AVG-normen door veilige digitalisatie voor u te laten werken. Hierbij houden wij onder andere rekening met de NEN7510/12/13/NTA7516 en de ISO27001 norm.

Cybersecurity Services

Is uw organisatie bestand tegen invallen van buitenaf? Heeft u de humanfirewall robuust ingericht? Is de governance goed op orde? Wij assisteren bij het inrichten van een degelijke veilige werkomgeving.
 
 

Interoperability & Integration Services

Samenwerken van primaire applicaties dragen bij aan de juiste informatievoorziening voor uw medewerkers. Dit komt niet alleen uw zorgmedewerkers ten goede maar ook uw patiënten/cliënten. Wij laten uw primaire applicaties (EPD/ECD) naadloos voor u werken.

Managed IT-Services

Steeds meer bewegen IT-afdelingen van beheerorganisatie naar regievoering. Samen zetten we de marsroute uit om deze transitie mogelijk te maken.
 
 

Workflow Optimization Services & Employee Onboarding

Uw medewerkers zijn uw belangrijkste asset. Belangrijk is dat wij de administratieve druk minimaliseren zodat de kostbare tijd beschikbaar is voor het leveren van kwalitatieve zorg.