CL-500A

Een handbediende Illuminantie spectrofotometer, ideaal voor het meten van LED verlichting. De CL-500A levert volledige spectrale gegevens van 360-780nm voor een nauwkeurige beoordeling van de kleurweergave en andere metingen zoals lux en kleurtemperatuur die herleidbaar zijn naar internationale normen.

 • Compacte, lichtgewicht verlichtingssterkte Spectrofotometer
 • Golflengtebereik 360 - 780 nm
 • Gegevensuitvoer: CRI, verlichtingssterkte, chromaticiteit en kleurtemperatuur
 • Voldoet aan DIN 5032 Deel 7 Klasse B

Draagbare oplossing voor het meten van kleur en verlichtingssterkte

De CL-500A is Konica Minolta’s eerste compacte, lichtgewicht verlichting spectrofotometer die kan worden gebruikt voor de evaluatie van lichtbronnen waaronder de volgende generatie lampen zoals LED en EL verlichting.  De geavanceerde sensor meet CRI (Colour Rendering Index), verlichtingssterkte, kleurkwaliteit, en de kleurtemperatuur van vrijwel elke lichtbron.  Het ingebouwde display is berekend voor gebruik in het lab of in het veld.
 

Belangrijkste toepassingen

 • Spectrale evaluatie van de lichtbronnen, waaronder de volgende generatie lampen zoals LED, OLED en EL verlichting
 • Het controleren van de verlichtingssterkte, kleurkwaliteit, dominante golflengte en kleurtemperatuur van verschillende soorten lichtbronnen waaronder organische EL-verlichting (OLED), LED's, enz.
 • LED reclamebord ontwikkeling, kwaliteitscontrole, en onderhoud
 • Het evalueren van de lichtverdeling karakteristiek van LED-verlichting modules
 • Het evalueren van de verlichtingssterkte verdeling van verlichtingsarmaturen
 • Gebouw en binnenverlichting
 • Openbare verlichting, productie en aanpassing
 • Controle van kleurweergave lichtkabinet
 • Projector lichtbron onderzoek en kleur inspectie
 • Omgevingslicht controleren voor experimenten psychologisch onderzoek

Eigenschappen

Eigenschappen

Belangrijkste kenmerken van de CL-500A verlichtingssterkte spectrofotometer


Compact, draagbaar en op batterijen

 • Mogelijkheid om CRI te meten. Meet en toont de grafiek met spectrale verdeling en de piekgolflengte naast verlichtingssterkte, kleurkwaliteit, en kleurtemperatuur.
 • De eerste compacte, lichtgewicht spectrale irradiatie-meter in de wereld die voldoet aan DIN en JIS-normen. De CL-500A voldoet aan zowel DIN 5032 deel 7 Klasse-B en JIS C 1609-1:2006 klasse- AA. Deze normen zorgen voor een hoge nauwkeurigheid bij verlichtingssterkte metingen.
 • Draagbaar en lichtgewicht - Weegt slechts 350g.  Een snelle processor en geïntegreerd LCD-scherm geeft de CL-500A het vermogen om als een stand-alone instrument te functioneren.  De CL-500A heeft ook een intern geheugen van 100 metingen die -indien nodig- kunnen worden gedownload en meer grondig geëvalueerd met behulp van een pc.
 • Inclusief Data Management Software CL-S10w - Een handige, makkelijk te gebruiken Excel add-in software wordt meegeleverd als een standaard accessoire voor eenvoudige data opslag en beheer van meetprocedures.
 • Meting van scotopische illuminantie. Naast de fotopische illuminatie kan nu ook de scotopische illuminatie gemeten worden. In additie kan de scotopische/fotopische (S/P) ratio weergegeven worden.
 • Snelle meting - Met gebruik van de Software Development Kit (SDK) kunt u snelle metingen doen tot max 5 keer/sec.  Het instrument is geschikt voor productietoepassingen.

Toepassingen

Toepassingen
 • De CL-500A is een compact, lichtgewicht verlichting spectrofotometer die kan worden gebruikt niet alleen voor verlichtingsterktemetingen maar ook voor de spectrale evaluatie van lichtbronnen waaronder volgende generatie lampen zoals LED, OLED en EL verlichting.
 
 • De CL-500A maakt gebruik van meerdere sensoren en een optische tralie om CRI (Colour Rendering Index) te meten. CRI is een kwantificering van de kleur-weergave eigenschappen van een lamp of andere lichtbron, en werd gedefinieerd om in objectieve criteria voor de kleurweergave te voorzien. De CL-500A geeft de CRI (Ra) plus de afzonderlijke indices van R1 tot R15 weer. De CL-500A is een op spectrale sensor gebaseerd instrument en is bij uitstek geschikt voor het meten van smalle bandbreedte lichtbronnen zoals LED, OLED, hogedruk lampen (UHP), etc. Een ander voordeel van de spectrale sensor gebaseerde detector is de mogelijkheid om spectrale verdeling in grafische vorm weer te geven.
 
 • Fotometrische eenheden, waaronder verlichtingssterkte in Lux en Foot-candle. De kleurtemperatuur (CCT) in Kelvin, kleurwaarde in xy en u'v 'kleurruimte, tri-stimulus waarden XYZ, Duv, dominante golflengte en excitatiezuiverheid kan ook worden gemeten.
 
 • Het lichtgewicht en draagbaar ontwerp van de CL-500A maakt het mogelijk om het instrument voor meerdere toepassingen te gebruiken in de verlichting industrie. Door het ingebouwde beeldscherm van de CL-500A kan deze worden gebruikt als stand-alone instrument zonder de noodzaak om een computer aan te sluiten. De zeer draagbare CL-500A kan vrijwel overal worden gebruikt waar de CRI of kleurtemperatuur van lampen en LED's moeten worden gemeten.De spectrale golfvorm en piekgolflengte kunnen ook direct worden bekeken op het toestel.
 
 • De standaard data management software (CL-S10w) kan meetgegevens direct downloaden naar Excel evenals de spectrale irradiatie waarden, spectrale golfvorm en grafiek kleurweergave-indices. De software beschikt tevens over een LED Binning functie. Multi-point metingen zijn ook mogelijk door aansluiting van maximaal 10 CL-500A-eenheden tegelijk. Voor meer gespecialiseerde toepassingen is de software development kit is gratis beschikbaar voor nauwkeurige controle over data en toepassing.

Specificaties & Downloads

Specificaties & Downloads
Model

Verlichtingssterkte spectrofotometer CL-500A

Luxmeter klasse Voldoet aan eisen voor klasse AA van JIS C 1609-1: 2006 "Verlichtingssterkte meter Deel 1: Algemene meetinstrumenten" * 1 Voldoet aan DIN 5032 deel 7 Klasse B
Golflengtebereik 360 ~ 780 nm
Golflengte spatiëring 1 nm
Spectrale bandbreedte Ca. 10 nm (half bandwidth) 10 nm (halve bandbreedte)
Nauwkeurigheid golflengte

± 0,3 nm (mediaan golflengte van 435,8 nm, 546,1 nm en 585,3 nm *2 zoals beschreven in JIS Z 8724) *3 

Meetbereik 0,1 tot 100000 lx (kleurinformatie vergt 5 lx of meer)
Nauwkeurigheid *4, 5 (Standaard lichtbron A)  Ev (Verlichting): ± 2% ± 1 cijfer van de weergegeven waarde 
xy: ±0.0015 (10 to 100,000 lx)
xy: ±0.002 (5 to 10 lx)
Herhaalbaarheid (2σ) (standaard lichtbron A) Ev: 0.5% + 1digit
xy: 0.0005 (500 ~ 100,000 lx)
xy: 0.001 (100 ~ 500 lx)
xy: 0.002 (30 ~ 100 lx)
xy: 0.004 (5 ~ 30 lx)
Relatieve spectrale respons karakteristiek (f1 ') Binnen 1,5% van de spectrale lichtopbrengst V (λ)
Cosinus respons (f2) Ev: Binnen 3%
Temperature drift (fT) Ev: ±3% of displayed value; xy: ±0.003
Vochtigheid drift (fH) Ev: ± 3% van de weergegeven waarde; xy: ± 0.003
Meettijd Super Snelle modus: Ca.  0.2 sec.  (Indien aangesloten op de computer);
Snelle modus: Ca.  0.5 sec.;
Langzame modus: Ca.  2.5 sec.;
Automatische tijdsinstelling blootstelling (hoge nauwkeurigheidsklasse) modus: Ca.  0,5-27 sec.
Weergave XYZ, X10 Y10 Z10; Ev xy; Ev u'v ', Ev; Dominante golflengte, excitatiezuiverheid; kleurtemperatuur, Δuv; Algemeen kleurweergave-index (Ra), Speciale kleurweergave index ( Ri (i = 1 ~ 15)); Spectral grafiek, Peak golflengte; Δ (XYZ); Δ (X10 Y10 Z10); Δ (Ev xy); Δ (Ev u'v '); Ranking
 Andere functies Gegevens geheugen: 100 gegevens; Gebruiker calibratie functie (indien aangesloten op de computer); continue meting (indien aangesloten op de computer); Auto off functie
Taal Engels, Japans, Chinees (vereenvoudigd)
Interface USB2.0
Voeding Oplaadbare interne lithium-ion batterij (Operating tijd per lading:. Ongeveer 6 uur), AC adapter, USB power bus
Bedrijfstemperatuur en luchtvochtigheid -10 Tot 40 ° C, relatieve vochtigheid van 85% of minder (bij 35 ° C) zonder condensatie
Opslag temperatuur en vochtigheid -10 Tot 45 ° C, relatieve vochtigheid van 85% of minder (bij 35 ° C) zonder condensatie
Maat 70 × 165 × 83 mm
Gewicht 350 g

* 1 Voor sectie 7.6.3 Reactietijd, wordt bij meetsnelheid ingesteld op FAST-modus.
*2 For 585.3 nm, evaluation performed using substitute wavelength of 587.5 nm. * 2 Voor 585,3 nm, evaluatie uitgevoerd met behulp vervangende golflengte van 587,5 nm.
*3 Based on Konica Minolta test standards (change in temperature of 2°C or less after zero calibration.) * 3 Gebaseerd op Konica Minolta-test normen (verandering in de temperatuur van 2 ° C of lager na nul-kalibratie.)
*4 Automatic exposure time setting (high accuracy) mode * 4 Automatische tijdsinstelling blootstelling (hoge nauwkeurigheid) modus
*5 Linear for E v (Illuminance) * 5 Linear voor Ev (verlichtingssterkte)

Belangrijkste specificaties van Data Management Software CL-S10w

Model Add-in voor Excel®
(Excel® is required to use this add-in.) (Excel® nodig om deze add-in gebruikt.)
Operationele omgeving Een van de volgende omgevingen met Excel® geïnstalleerd:

 * Talen in haakjes () zijn de taal van het besturingssysteem.
 Windows® XP + Excel® 2003 (Engels, Japans of Vereenvoudigd Chinees)
 Windows® 7 + Excel® 2010 32 bit (Engels, Japans of Vereenvoudigd Chinees)

 * Voor meer informatie over systeemvereisten voor bovengenoemde versies van Windows® en / of Excel®, verwijzen wij naar hun respectieve specificaties.
Compatibele Instrumenten CL-500A, CL-200A, CL-200
Alle informatie hierin voorzien, specificaties en afmetingen kunnen zonder voorafgaande kennisgeving wegens omstandigheden veranderen.

CL-500A Catalogue

Handbediende spectrofotometer voor LED- en EL-verlichting, inclusief kleurweergave-index

Download

Software

Software

Software CL-S10w

Data Management Software CL-S10w is een Excel add-in die de bediening van de Illuminance Spectrophotometer CL-500A en het beheer/analyse van de gemeten data eenvoudig maakt. Klanten die de Illuminance Spectrophotometer CL-500A hebben aangeschaft, kunnen de nieuwste versie van Data Management Software CL-S10w gratis downloaden. Lees de installatieprocedure voor details over de installatie van de nieuwe versie.

Beschikbare talen:
Engels, Vereenvoudigd Chinees, Koreaans
 

Download hier


 

Accessoires

Accessoires

Standaard accessoires voor CL-500A

 

 

FD-A05 Zachte hoes

Item Order Code: A3E2-600

   

IF-A17 USB-kabel (2m)

   

Receptor Cap met riem T-A13

Voorgestelde Accessoires voor CL-500A

 

 

CL-A11 Hood

Item Order Code: 1877-700

Vraag een offerte aan