Veilig aangetekend mailen

 


Belangrijke documenten, betalingen en contracten wilt u zonder zorgen versturen. Of het nu gaat om patiëntendossiers, klantgegevens of financiële data, u heeft heel wat gevoelige documenten te delen. Tegelijkertijd wilt u steeds sneller, efficiënter en veiliger werken. Combineer alle zekerheid van aangetekende post met de snelheid van e-mail door gebruik te maken van Aangetekend Mailen. Dat is groen en efficiënt werken, voor minder dan de prijs van een postzegel.

WAT IS AANGETEKEND MAILEN

Een aangetekende brief is een rechtsgeldige manier om belangrijke stukken te versturen, maar hiermee loopt u wel tegen de nadelen van geprinte post aan. Een brief kan kwijtraken, laat bezorgd worden en moet bovendien handmatig verwerkt en opgeslagen worden. Het bezorgingsproces is niet altijd even soepel of toegankelijk.
Aangetekend mailen combineert de rechtsgeldigheid van een aangetekende brief, met de veiligheid, snelheid, beschikbaarheid en integriteit van een e-mail. Zo heeft u inzicht in waar uw stukken zich bevinden. Is uw mail ontvangen of geopend? U kunt dit inzien en geniet van een laagdrempelig en transparant proces.

VEILIG & INTEGER

Bij het verzenden van een aangetekende mail, kunt u kiezen om dit via onze beveiligde servers te doen. Dan versleutelen wij de inhoud en volgen wij de e-mail, zonder de inhoud te kennen, gedurende het hele proces. Ook kunt u een Digitale Handtekening Retour vragen, zodat beide partijen printkosten besparen. Zo werkt u groen en efficiënt! Met iDIN, een online tool, identificeert de ondertekenaar zich, zodat u zeker weet dat uw stuk de juiste persoon bereikt.
Door onze ISO27001 certificering, jaarlijkse PENtests en Nederlandse datacenters weet u zeker dat uw correspondentie via Aangetekend Mailen voldoet aan alle technische en juridische randvoorwaarden, zeker ook volgens de AVG.RECHTSGELDIG

Wij bieden juridische zekerheid conform EU-verordering eIDAS. In de praktijk is deze geldigheid al bewezen, zo ook in het geval van Mr X.
Op 7 januari ontving Mr. X een aangetekende mail, welke hij pas op 9 januari opende. Op 8 februari diende Mr. X een beroepschrift in tegen de schrapping die in de aangetekende mail gecommuniceerd was. Aangezien de beroepstermijn 30 dagen is, en de rechter oordeelde dat bij een aangetekende mail vanaf moment van ontvangst wordt geteld, werd zijn beroep afgewezen.

U kunt er dus op vertrouwen dat uw aangetekende mail rechtsgeldig wordt behandeld.

quotation marks

'Met de ontvangst van de aankondiging door de mailserver kan worden gezegd dat de e-mail het digitale postvak heeft bereikt.’

Bron: Advocatenblad.nl, 25 september 2019

“Mr. X gaat te laat in beroep”

WAT BETEKENT DIT VOOR U?
 

  • Bij grote verzendingen, o.a. polissen, betalingen of herinneringen, creëert u een besparing ten opzichte van fysieke post
  • Uw klanten kunnen informatie direct digitaal verwerken en opslaan
  • Mailen bespaart tijd, denk aan één klik ten opzichte van een postproces
  • U geniet volle juridische zekerheid en voldoet aan alle technische privacyrichtlijnen
  • Niet printen = groen werken
  • U ziet precies wanneer uw mail aankomt en wordt geopend
  • Overstappen is makkelijk, wij integreren Aangetekend Mailen in uw huidige systemen

NIEUWSGIERIG?

Natuurlijk staan wij u graag persoonlijk te woord. Wilt u echter liever eerst een praktijkvoorbeeld lezen? Wij delen graag onze ervaringen met veilig mailen met u. Of bent u benieuwd naar de rechterlijke uitspraken over Aangetekend Mailen? Vraag het ICTRecht audit rapport over Aangetekend Mailen of de Digitale Handtekening op.