Hybride werkplek? Met Managed Print Services zit u goed!

| 14 maart 2023

Werken uw medewerkers soms op kantoor en soms ergens anders? Dan doet uw bedrijf wellicht al een beroep op IT-diensten in de cloud. Maar sluit uw printinfrastructuur al aan op deze nieuwe werkelijkheid? Zo niet, dan is het hoog tijd om een Managed Print Services-oplossing te overwegen.Wat zijn Managed Print Services?

 

Met Managed Print Services (MPS) wordt uw gehele printinfrastructuur niet alleen geleverd en geïnstalleerd, maar ook proactief onderhouden, ondersteund en bewaakt voor een periodiek (meestal maandelijks) vast bedrag. Deze som omvat de printhardware zelf, de printsoftware en -licenties, de printinfrastructuur en vaak ook de verbruiksartikelen zoals inkt en toners.

Voordelen van Managed Print Services

 

Natuurlijk kan u voor uw eigen printoplossing zorgen, maar dat kan erg duur en gecompliceerd zijn. Bovenop de hoge aanschafkosten van de printhardware en bijbehorende systemen komen de lopende kosten voor het onderhoud, de aankoop van verbruiksartikelen en het up-to-date houden van de software en licenties. En dan moet u nog hopen dat alles op tijd wordt geleverd, zodat al uw systemen blijven draaien.

Bij MPS is de aanpak helemaal anders. In plaats van alle hardware te kopen, vertrekt u van een flexibel financieringsmodel met – indien nodig – een volledig product-as-a-serviceaanbod. U stemt de oplossingen en de bijbehorende kosten precies af op wat u nodig heeft: zo betaalt u geen cent te veel en speelt u flexibel in op uw veranderende bedrijfsbehoeften.

Met MPS hoeft u ook niet wakker te liggen van upgrades of printer- en netwerkonderhoud, want ze worden automatisch voor u uitgevoerd. Ook nieuwe inkt en toners worden op tijd geleverd. Verder bieden veel aanbieders een programma aan om oude verbruiksartikelen veilig en correct te verwijderen en indien mogelijk te recyclen. Eventuele problemen met printers of het netwerk worden door de MPS-provider kosteloos opgelost. Kortom: u wordt nooit met onverwachte kosten geconfronteerd!

Een goede MPS-provider gaat altijd op zoek naar een oplossing die volledig aansluit op uw behoeften en budget. Bovendien is de printoplossing altijd up-to-date, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken over het plannen (en financieren) van dure upgrades.

Optimized Print Services: het aanbod van Konica Minolta

 

Als toonaangevende printspecialist en zeer ervaren expert in IT-services is Konica Minolta uw gedroomde Managed Print Services-leverancier. Konica Minolta's MPS-concept heet Optimized Print Services (OPS) en zorgt ervoor dat u precies de oplossing krijgt die bij u past. We hebben de nieuwste en meest spectaculaire technologie in ons aanbod, maar dringen deze zeker niet op als u er geen behoefte aan heeft.

Ons OPS-aanbod combineert advies, hardware, software-implementatie en workflowbeheer om de documentuitgaven te verlagen. Wij helpen u niet alleen om uw print- en scangerelateerde processen efficiënter te maken, met een preventieve en voorspellende onderhoudsstrategie zorgen we bovendien dat uw apparaten altijd optimaal presteren en een eventuele downtime minimaal blijft. Konica Minolta garandeert ook een maximale gegevensbeveiliging en streeft naar een ultieme ontzorging van uw printinfrastructuur, zodat uw organisatie zich volledig kan concentreren op de kerntaken.

Uw volgende stap: cloud printing

 

Misschien denkt u er al over om voor MPS te kiezen (of gebruikt u het al), maar weet u dat er ook veel goede redenen zijn om uw printinfrastructuur door uw provider in de cloud te laten beheren in plaats van lokaal?

Van essentiële juridische en financiële papieren tot de documentatie die overheden naar burgers sturen: gedrukte documenten zijn nog steeds erg belangrijk. Daarom doet u er verstandig aan om ervoor te zorgen dat u niet alleen voordelig en flexibel, maar zeker ook volstrekt veilig kunt afdrukken. Hier maakt een cloudgebaseerde aanpak echt het verschil. Hoewel deze zowat de norm zijn geworden op de werkplek doen nog veel bedrijven het op de oude manier. Jammer, want met dit essentiële cloudprintelement houdt uw printfunctie gelijke tred met de rest van uw IT-systemen.

Een essentiële service

 

Managed (of Optimized) Print Services en cloudprinting zijn van vitaal belang in het tijdperk van de hybride werkplek. Uw printvoorziening moet net zo flexibel zijn als de rest van uw bedrijf: zo bent u helemaal klaar voor de vele uitdagingen die voor u liggen.

Dankzij deze flexibele en kosteneffectieve oplossing kunnen bedrijven zich concentreren op hun kernactiviteiten, met de geruststelling dat de printvoorziening volledig blijft voldoen. Konica Minolta gaat nog een stap verder: wij leveren een printoplossing die maximale efficiëntie – en waar voor uw geld – garandeert.

Wenst u meer informatie over onze Optimized Print Services? Neem dan snel contact met ons op! 
 

Blogs

Blogs

Hoe duurzaam zijn datacenters en clouddiensten?

Steeds meer bedrijven stappen over op de cloud voor hun IT-infrastructuur. De flexibiliteit van clouddiensten is extra aantrekkelijk in onzekere tijden. Maar zijn clouddiensten en de bijbehorende datacenters ook duurzamer dan de vertrouwde...