Wat is een Intelligent Connected Workplace?

| 10 augustus 2021

Wat is een Intelligent Connected Workplace?

Wanneer het gaat om werken in de toekomst, is één ding zeer duidelijk: belangrijke veranderingen liggen in het verschiet. Onze prioriteiten worden namelijk beïnvloed door allerlei verschuivingen: op sociaal gebied of veranderingen inzake generaties, technologie, en ecologie. Daardoor kan de werkplek niet langer alleen worden omschreven worden als een fysieke ruimte waar we naartoe gaan en heeft het ook geen betrekking op een vast schema van werkuren per dag.Hoewel de gebeurtenissen van het afgelopen jaar de aandacht nog meer gericht hebben op wat de toekomst van werken is of wat het "volgende normaal" zal zijn, in werkelijkheid evolueert onze manier van werken voortdurend. Zo zijn we tegenwoordig bijna overal verbonden, thuis, onderweg of op kantoor, op een cruiseschip of zelfs in de lucht! Deze flexibele manier van werken was voor vele organisaties van essentieel belang om zo goed mogelijk door de pandemie heen te komen en blijft de komende maanden en jarentopprioriteit.
 
Deze snelle omschakeling van medewerkers op kantoor naar werken op afstand stelde natuurlijk ook enkele belangrijke zaken op de proef:
 

 • Organisaties ervaarden moeilijkheden om culturele banden met hun medewerkers te onderhouden
 • Thuiswerkers moesten weten hoe ze verbinding konden maken met hun VPN's
 • Werknemers hielden eindeloze, virtuele vergaderingen met storende familie- en/of huisgenoten, moesten kinderopvang regelen, enzovoort.
 
Belangrijke providers van samenwerkingstechnologie spraken zelfs van een verlies van verbondenheid en kondigden al aan dat ze verwachten dat hun werknemers weer op kantoor zullen zijn zodra het weer mag en veilig is.
 
Dus voor wie er nog niet uit is welke aanpak het beste is - on-premise, remote of hybride-, moet rekening houden met de behoeften van de werknemers, de beschikbare ruimtes (de fysieke ruimtes waarin ze werken en dat kunnen er veel zijn) en technologie (van hardware tot software). Daarnaast is het ook essentieel om deze verschillende componenten naadloos met elkaar te integreren. Door deze goed met elkaar te verbinden, creëert u de ‘Intelligent Connected Workplace’.
 

Wat is de Intelligent Connected Workplace?

Een recente whitepaper over Technology Vision 2021, uitgebracht door Accenture, bevatte een aantal ideeën die onze visie op de Intelligent Connected Workplace weergeeft:
 
 1. Technologiedemocratisering
Dit betekent dat krachtige tools beschikbaar worden gesteld aan werknemers zonder dat ze speciale vaardigheden nodig hebben om ze te gebruiken.
 
 1. BYOE of Bring Your Own Environment
Dit betekent dat medewerkers toegang hebben tot dezelfde on-premise omgeving, waar ze ook zijn.
 
Deze ideeën worden samengebracht in de ‘Intelligent Connected Workplace’, een dynamisch en digitaal getransformeerd werkmodel dat slimmere manieren van werken mogelijk maakt en digitale transformatie stimuleert.
 
Een Intelligent Connected Workplace is gebouwd rond uw manier van werken waardoor u de controle houdt over uw IT. Het geeft u de mogelijkheid om intelligenter, efficiënter, productiever en veiliger te werken, nu en in de toekomst.
  

Wat zijn uw voordelen van de Intelligent Connected Workplace?

 
 • Intelligentie
  Gebruik de kracht van verzamelde data om de besluitvorming te verbeteren.
 • Samenwerking 
  Gedigitaliseerde workflows, cloud- en samenwerkingstools leiden tot betere werkrelaties door meer efficiëntie en communicatie.
 • Veerkracht
  Operations blijven actief met minder downtime en ongemak dat kan leiden tot een daling van de productiviteit op de werkplek.
 • Beveiliging
  Bedrijfsactiviteiten blijven altijd compliant en actief. Belangrijke bedrijfsdata zijn minder kwetsbaar voor externe dreigingen.
 • Veerkracht
  Operations blijven actief met minder downtime en ongemak dat kan leiden tot een daling van de productiviteit op de werkplek.
 • Flexibiliteit
  Operations kunnen worden geschaald om aan verschillende vereisten te voldoen. Ze kunnen flexibel en doelgericht worden ingezet.
 • Mobiliteit
  Vloeiende werkstijlen stellen werknemers in staat om toegang te krijgen tot informatie en veilig te blijven werken onafhankelijk van locatie en tijdstip.
 • Productiviteit
  Door die vloeiende manier van werken stijgt ook de productiviteit van uw werknemers.
 • Duurzaamheid
  Er is een verhoogde efficiëntie door de fysieke voetafdruk van een organisatie te verminderen.
 • Efficiëntie
  Strakkere werkprocessen verbeteren de winstgevendheid en elimineren de noodzaak van kapitaaluitgaven.
 

Heroverweeg uw werkplek

Bij Konica Minolta geeft de brede waaier aan oplossingen, diensten en aanbiedingen ons een uniek kans om de problemen van onze klanten op te lossen. Door een nauwe samenwerking kunnen we uw organisatie met succes helpen digitaal te transformeren en de toekomstige uitdagingen aan te gaan. Kortom, het is onze rol als onmisbare partner om bedrijven te helpen met en te laten genieten van een succesvolle Intelligent Connected Workplace.
 
Wenst u graag meer informatie over de Intelligent Connected Workplace en hoe u dat met de hulp van Konica Minolta kunt bereiken in uw bedrijf? Neem dan snel contact op met ons! We adviseren u met veel plezier en bekijken samen de mogelijkheden!
 

Schrijf u in voor onze webinars

Schrijf u in voor onze webinars